Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

La Generalitat va finançar els viatges per l'estranger de Puigdemont del 2018

La Conselleria de Presidència hauria pagat els desplaçaments i allotjaments segons consta a la «Memòria d'activitats 2018»

Puigdemont
Haurien pagat les despeses de Puigdemont i del seu equip | CatalunyaDiari.cat

 

La Generalitat hauria finançat els desplaçaments, allotjaments, manutenció, transport, dinars protocol·laris o altres despeses de Puigdemont i el seu equip durant el segon semestre de 2018, a partir de l'activació de la seva Oficina el juliol de l'any passat, segons informa 'ABC'.

El mitjà ha accedit a la «Memòria d'activitats 2018» on s'indica que l'expresident de la Generalitat  hauria reportat fins a 13.711,85 euros a la Conselleria de Presidència  per les despeses que ell i el seu equip van justificar durant el segons semestres del 2018.

Carles Puigdemont i Artur Mas a Waterloo
A la memòria també es recullen les «recepcions institucionals» que es van fer a Waterloo   | ACN

 

24 viatges «institucionals»

Durant aquests sis mesos d'activitat, Puigdemont va fer 24 «viatges institucionals»,  segons consta a la memòria, des d'Edimburg a Ginebra, passant per Munic i Ciutat de Mèxic. A més va presidir quatre conferències a Holanda, Dinamarca, Suïssa i Regne Unit i les despeses les va assumir la Generalitat. En aquests documents de l'Oficina de Puigdemont també es recull la publicació d'articles, els comunicats de premsa i les entrevistes realitzades a diversos mitjans de comunicació així com les «recepcions institucionals» que es van fer a Waterloo.

L'Oficina de Puigdemont està al Palau Centelles, a Barcelona i segons afirma 'ABC' totes les despeses van a càrrec de la Conselleria de Presidència així que als 13.711,85 euros se li han de sumar les despeses de «funcionament ordinari», és a dir, el salari de les persones adscrites a l'Oficina, el seu manteniment, el cotxe, el xofer i els «serveis de seguretat».

D'altra banda, el mitjà també ha tingut accés a les despeses de l'any passat de les Oficines d'Artur Mas amb 47.922,84 euros; José Montilla amb 48.295,61 euros i Pasqual Maragall amb 13.955,37 euros.

També et pot interessar...