Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
escola

La Generalitat es disposa a debatre els horaris escolars: «Són motiu d'equitat i segregació»

Així ho ha declarat el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló

escola
Bargalló ha expressat la voluntat de la Conselleria a replantejar diversos aspectes sobre el model educatiu actual | Catalunya Diari

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha mostrat la voluntat del Govern de debatre sobre els horaris escolars perquè «són motiu d'equitat i segregació», ha informat la Conselleria en un comunicat.

Ho ha dit aquest dissabte en la clausura de la XXVII jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya (CEC), en què ha assegurat que a l'àrea metropolitana de Barcelona «hi ha alumnes que  fan trajectes molt llargs per arribar al centre, cosa que és segregació territorial, i que molts arriben a casa sense menjar, cosa que és segregació social».

«Les escoles ara estan en fase de millora»

En la jornada, que s'ha celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Bargalló ha dit que  en l'horari escolar l'alumnat és «objecte i subjecte» i ha expressat la voluntat de la Conselleria de replantejar-lo.

«Les nostres escoles ja han superat la fase de la innovació i transformació, ara estan en fase de millora», ha defensat el conseller, qui ha afegit que replantejar l'horari escolar és important per millorar els processos d'aprenentatge.

La jornada ha reflexionat aquest any sobre el temps educatiu, i hi han participat la presidenta del Consell Escolar de Catalunya, Anna Simó, així com la doctora en Neurociències i Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut de l'Institut de Neurociències de la UAB,  Marta Portero, amb la ponència 'Neurociència Cognitiva: Efectes del temps en l'aprenentatge'.

També et pot interessar...