Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere

La Generalitat obrirà demà la línia d'ajuts de 15 MEUR per als comerços tancats

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts la convocatòria d'ajuts, que podran demanar-se a partir de demà

La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere
La Generalitat obrirà demà la línia d'ajuts per als comerços tancats pel Covid | Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, obrirà aquest dimecres la línia d'ajuts de 15 MEUR destinada als comerços obligats a tancar per la pandèmia entre el 7 i el 24 de gener. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts la convocatòria d'ajuts, que es podran demanar a partir de demà a les nou del matí de forma telemàtica a través del Canal Empresa.

Segons ha informat la Generalitat, la línia s'ampliarà en 10 MEUR per poder cobrir la pròrroga de les restriccions entre el 24 de gener i el 7 de febrer. En aquest sentit, els beneficiaris a qui s'hagi concedit la subvenció corresponent a la primera línia no hauran de tornar a presentar cap sol·licitud.

Les subvencions aniran destinades a autònoms i pimes dedicades a les activitats de comerç al detall i que han hagut de tancar per ordre de la Generalitat. Se'n podran beneficiar els establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats de superfície i les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials. Cada negoci rebrà una aportació de 3.750 euros, però un cop s'ampliï la línia les ajudes passaran a 6.000 euros per establiment.

Per optar a les ajudes, els interessats hauran d'omplir una sol·licitud a través del Canal Empresa, adjuntar una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases i afegir dues fotografies de l'establiment, una de l'interior i una altra de l'exterior. Les subvencions s'atorgaran per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud.

La Cambra de Comerç de Barcelona considera insuficient el pla del Govern

Paral·lelament, el Govern va anunciar ahir un pla d'ajudes per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO que compta amb 618 milions d'euros. Tanmateix, la Cambra de Comerç de Barcelona ha titllat d'insuficient i exigeix «més implicació» per part de l'Estat per a evitar les conseqüències negatives de la Covid-19 sobre l'economia catalana.

En un comunicat de l'ens d'aquest dilluns, la Cambra de Barcelona ha reconegut al Govern «l'esforç pressupostari que suposa» aquesta partida destinada a pal·liar els efectes de la crisi sobre el teixit econòmic català.

Pel que respecta a l'ajuda, la Cambra de Barcelona ha criticat que la partida de 208 milions d'euros destinada a empreses amb menys de 50 treballadors és «insuficient» si es té en compte que per a compensar el 50% de les pèrdues a les empreses farien falta com a mínim 800 milions d'euros, resa el comunicat.

D'altra banda, a part de les mesures que pugui aprovar la Generalitat, l'organisme ha exigit a l'Estat que «s'impliqui» i que mobilitzi recursos propis per a ajudar a les empreses, com per exemple fent front al pagament de les despeses fixes dels negocis.