Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La Generalitat ofereix a La Moncloa reunir-se el 21-D

Pere Aragonès ha enviat una carta a Carmen Calvo obrint la porta a una reunió el proper 21 de desembre

Pedro Sánchez, a La Moncloa
La Generalitat de Catalunya i La Moncloa creen un camí de diàleg de cara al Consell de Ministres | CatalunyaDiari.cat

 

La Generalitat de Catalunya obre la porta a una reunió el 21-D. Després de les informacions sobre els 1.000 policies que vindran a Barcelona el dia previst pel Consell de Ministres, Pere Aragonès ha contestat per carta a Carmen Calvo instant a una reunió el mateix 21 de desembre. La probable cita, en aquesta línia, serviria per  destensar la corda de cara al 21-D i per, de retruc, contribuir a la calma en una jornada que es preveu d'allò més convulsa. 

«Diàleg» per evitar la confrontació

És l'anhel que expressa Aragonès a la carta. La Generalitat, amb la clara premissa de calmar els ànims, ofereix una reunió a La Moncloa, aprofitant que tots els membres de l'executiu seran a Barcelona amb Pedro Sánchez al capdavant. El vicepresident català, a través de la carta, ha expressat la seva voluntat de poder mantenir un «diàleg constructiu, que ha d'acompanyar a la relació entre els dos governs»

El president del govern català, Quim Torra, i el espanyol, Pedro Sánchez, podrien reunir-se aquest 21 de desembre
El president del govern català, Quim Torra, i l'espanyol, Pedro Sánchez, podrien reunir-se aquest 21 de desembre | Cedida

La reunió del govern espanyol tindrà lloc el pròxim divendres 21 de desembre a la Llotja de Mar i, segons ha expressat el vicepresident català en la seva carta, els departaments implicats en dur a terme tots els preparatius necessaris per a aquesta cita estan treballant de forma conjunta amb la Delegació del govern espanyol a Catalunya.

A més a més, Aragonès també ha reiterat la seva «voluntat de trobar els termes i continguts» per tal d'aconseguir una reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el mateix dia que el Consell de Ministres. No obstant això, en cas de no poder reunir-se, el vicepresident català ha expressat que ho puguin fer dos representants dels diferents executius. 

Aquesta missiva és la resposta a una carta que va enviar la vicepresidenta del govern espanyol a Pere Aragonès informant-lo oficialment el dia i l'hora en la qual es durà a terme el Consell de Ministres a Barcelona. En aquest sentit, Carmen Calvo senyala que seria «convenient» que Quim Torra i Pedro Sánchez es reunissin per poder «tornar al camí del diàleg constructiu» i així intentar arribar a la conciliació entre ambdós governs.