El Govern de la Generalitat planta Felip VI en la inauguració d'un congrés a Barcelona

El monarca ha inaugurat la 30ena edició del Gastech, el saló mundial més important sobre gas natural

Imatge d'arxiu del rei d'Espanya, Felip VI
Imatge d'arxiu del rei d'Espanya, Felip VI | CatalunyaDiari.cat

Després que Felip VI confirmés que inauguraria el congrés Gastech que ha començat avui a Barcelona, cap membre del Govern de la Generalitat ha assistit a l’acte inaugural de la 30ena edició d'aquest congrés. Felip ha tornat avui a Barcelona, després de la seva polèmica última presencia en els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el passat 17 d’agost. 

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau tampoc ha anat a la inauguració d'aquest saló mundial sobre gas natural que acollirà la Fira de Barcelona fins al 20 de setembre. A l’acte, que ha començat al voltant de les 11 del matí, sí que hi han participat, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín i el director general d’Energia de la Generalitat, Pere Palacín.   

Imatge de Felip VI en el congrés Gastech
Imatge de Felip VI en el congrés Gastech | Cedida

Segona plantada des de l'anunci previ als Jocs Mediterranis 

El primer cop que la Generalitat no va estar en un acte presidit per Felip VI, va ser en la cerimònia d’enguany dels premis Princesa de Girona. L’entrega dels guardons va tenir lloc el 28 de juny a Vilablareix, després que el consistori gironí es negués a cedir l’auditori de la ciutat.

Uns dies abans, Quim Torra ja havia anunciat, just abans de coincidir amb el rei en els Jocs Mediterranis de Tarragona, que no aniria a aquest acte i que renunciava al càrrec de vicepresident d'honor de la Fundació Princesa de Girona.

Cinquena visita a Catalunya el 2018

Tot i que aquesta plantada del Govern va ser la més comentada, no va ser la primera d’un polític català durant el 2018. En el seu primer acte a Catalunya de l’any, la inauguració al febrer del Mobile World Congrés, Ada Colau i el president del Parlament, Roger Torrent no el van rebre de manera oficial.  

Amb aquesta nova visita a la fira de Barcelona, ja són cinc els actes celebrats a Catalunya on ha estat present el rei espanyol al llarg de l'any. El Govern, però, ha confirmat que mentre no hi hagi cap rectificació sobre el seu discurs del 3 d'octubre de 2017, no l'acompanyarà en cap dels seus actes.  


Comentaris

envia el comentari