La Generalitat recorda l'1-O en un vídeo: «Hem votat i hem guanyat»

En les imatges es poden veure persones que van acudir a votar el 9-N i durant el referèndum de l'1-O

Un grup de persones exercint el seu dret a vot durant l'1-O
Un grup de persones exercint el seu dret a vot durant l'1-O | CatalunyaDiari.cat

En el dia en què es compleix el primer aniversari de les votacions de l’1-O, la Generalitat, després que el president Quim Torra ja fes un homenatge a les persones afectades per aquell dia, ha compartit un vídeo a les xarxes socials on commemora i reivindica els fets que van tenir lloc l’1 d’octubre de 2017. «Hem votat i tots hem guanyat», aquest és el principal missatge amb què el govern català ha volgut defensar el referèndum d’ara fa un any.    

La gravació compta amb 20 segons on es mostren imatges de la jornada de votació de l’any passat, incloent-hi de les protestes per l’acció policial o de l’arribada de les urnes. També apareixen instantànies de les consultes populars que van tenir lloc entre el 2009 i 2011, de la consulta del 9-N i d'unes vies del tren, similar a la de l'anunci del referèndum de l'any passat, que simbolitzen el camí per arribar a l'autodeterminació. 

Recorregut per les diferents passes fins a arribar a l’1-O

Quim Torra ha publicat el vídeo refermant la seva voluntat de desenvolupar el resultat del referèndum: «El mandat de l’1-O, el nostre Compromís». El vídeo explica l'evolució del procés fins a arribar a l'1-O. Primer, diu com «vam obrir camí amb les consultes populars», després «vam anar més enllà amb el 9-N» i finalment «l'1-O vam defensar els nostres drets». 

Les últimes imatges corresponen a les vies del tren amb el missatge: «Hem votat i tots hem guanyat», i el logotip institucional de la Generalitat de Catalunya que bé precedit per aquestes paraules: «1 d'octubre de 2017, dia del referèndum d'autodeterminació de Catalunya».  

«La ciutadania va voler exercir els seus drets democràtics»

En un dia marcat per les reivindicacions en forma de protesta fetes fels CDRs, el Govern català ha recordat també l’aniversari de la votació defensant que va ser «una jornada en què la ciutadania va voler exercir els seus drets democràtics».


Comentaris

envia el comentari