IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Generalitat retira el llaç groc del pati dels Tarongers

La presència del símbol independentista va motivar una nova denúncia de Ciutadans davant la Junta Electoral

El llaç groc que ha motivat una denúncia de Ciutadans es trobava a la façana del pati dels Tarongers
El llaç groc que ha motivat una denúncia de Ciutadans es trobava a la façana del pati dels Tarongers | CatalunyaDiari.cat

Ja no hi ha la pancarta amb el llaç groc al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Justament aquest dilluns la presidenta de C's, Inés Arrimadas, va anunciar que tornaria a portar el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Junta Electoral Central (JEC) per mantenir aquest símbol a l'interior de l'edifici. 

Fonts de la Presidència vinculen tant la decisió de posar el llaç groc al pati com la de treure'l als treballadors del Palau de la Generalitat. Tot plegat després de la polèmica per la pancarta de la façana del Palau que Torra va acabar substituint per un missatge en favor de la llibertat d'expressió.

La retirada es produeix poc després de la de la pancarta a favor de la llibertat dels presos de la Generalitat
La retirada es produeix poc després de la retirada de la pancarta a favor de la llibertat dels presos de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

Defensen que els llaços grocs els fiquen els funcionaris, no la Generalitat

La notícia s'ha fet pública tan sols un dia després que els funcionaris de la Generalitat agrupats en l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (Adic) hagin afirmat en un comunicat que els llaços grocs dels edificis públics no els posa el Govern, sinó els «treballadors» en ús de la seva «llibertat d'expressió». Per això consideren que la decisió de la JEC de fer-los treure «coarta» aquesta llibertat.

També creuen que el llaç groc «és un símbol plural i transversal» com ho són «altres símbols de lluites col·lectives», i posen en relleu que, malgrat considerar-lo partidista, la JEC «no ha estat capaç d'imputar a cap partit la propietat» d'aquest símbol. Això, a parer seu,  indica que l'ordre de retirar-lo es dicta «amb plena consciència que és injusta i arbitrària».

Generalitat
Els funcionaris defensen que els llaços grocs els fiquen els treballadors, no la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

El col·lectiu Adic ha denunciat, «de manera especial», l'actuació ordenada per la JEC a les escoles i els instituts de titularitat pública, espais on la llibertat d'expressió «hauria de ser un dels puntals de l'educació». A banda indiquen que, a parer seu, amb aquesta "actuació arbitrària", la JEC "pretén debilitar i fomentar la divisió interna" a les institucions catalanes i al Govern.


Comentaris

envia el comentari