Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Genís Rovira, CUP, alcalde de Navàs

Genís Rovira deixa temporalment l'alcaldia de Navàs

El cupaire renuncia pel tractament que està seguint per una malaltia, i ERC assumirà l'alcaldia durant els pròxims dos anys

Genís Rovira, CUP, alcalde de Navàs
Genís Rovira seguirà com regidor mentre es recupera | Cedida

L'alcalde de Navàs, Genís Rovira (CUP), renunciarà temporalment al càrrec i la CUP i Esquerra invertiran l'ordre temporal de les alcaldies que s'havien repartit dos anys per a cadascuna de les formacions, en virtut del pacte de govern al qual van arribar després de les eleccions municipals del passat mes de maig.

A partir d’aquesta renúncia, Rovira haurà de convocar un ple en un termini màxim de deu dies per a l’elecció i proclamació del seu substitut, que serà el cap de llista d’Esquerra Republicana, Salvador Busquets.

Una malaltia, la raó de la renúncia

Rovira fa aquest pas de renúncia al càrrec a conseqüència d'una malaltia que se li va detectar aquest estiu, i per a la qual està seguint un llarg tractament que no li permet estar a plena disposició.

Tanmateix,  mantindrà l'acta de regidor i, segons ha explicat l'exalcalde i també regidor actual de la CUP, Jaume Casals, «la intenció és que quan d'aquí a dos anys tornem a assumir l'alcaldia, el batlle sigui el Genís. Ara haurem de fer també un petit ajustament de les regidories, i ell en portarà alguna, ja que la seva intenció és anar-se reincorporant a l'activitat».

De fet, el cap de setmana passat va ser present a la Fira de Tardor, i també va participar el dilluns 14 d'octubre en la concentració de rebuig a la sentència pel procés.

Al seu compte de Twitter ha compartit el missatge de la CUP on explicava la renúncia, mentre escrivia que «ara em toca ser egoista per tornar amb més força». També ha volgut donar les gràcies a tothom qui l’ha enviat ànims.

Esquerra Republicana passarà a l'alcaldia fins a 2021

Salvador Busquets, el cap de la llista d’ERC, porta exercint com alcalde accidental des del passat juliol, quan es va signar el decret de delegació temporal perquè Genís Rovira marxava de vacances. Precisament durant aquestes vacances va ser quan li van detectar la malaltia per la qual està seguint el tractament.

Des de llavors ha mantingut aquesta situació, i davant la perspectiva a mitjà termini tots dos grups han acordat resoldre aquesta eventualitat invertint els temps pactats per a l'alcaldia.

Així, Busquets serà l’escollit en el ple que s’haurà de convocar en els pròxims dies i on s’hauran de proposar candidats per votar-los. Mantindrà el càrrec fins setembre de 2021, quan haurà de presentar la renúncia perquè l’alcaldia passi de nou a mans de la CUP, amb l’esperança que serà el mateix Genís Rovira qui reprendrà el lloc.

A les eleccions del 26 del passat maig  la CUP i ERC van obtenir cinc regidors cadascun, on la diferència era només de tres vots. Una situació que ben aviat va servir un pacte de govern entre totes dues formacions, que van veure clar que, si arribaven a un acord, passaria per una alcaldia compartida, com així es va acabar establint.

També et pot interessar...