rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

El geolocalitzador que espiava Carles Puigdemont a Bèlgica era espanyol

Operava a través de dues targetes SIM i la fiscalia belga intenta identificar-ne els titulars
Imatge de Carles Puigdemont abandonant els jutjats d'Alemanya després de ser posat en llibertat | Cedida

 

El geolocalitzador que Carles Puigdemont portava al seu cotxe durant la seva estada a Bèlgica era espanyol, segons ha avançat 'El Periódico'. La investigació que està portant a terme la fiscalia belga ha descobert que aquest aparell operava a través de dues targetes SIM que havien estat comprades a Espanya i, ara, intentaran descobrir qui en són els titulars, ja que s'han de facilitar dades personals per obtenir-les.

 

Cal recordar que aquesta investigació es va obrir fa mesos, quan l'entorn de Puigdemont va trobar un geolocalitzador enganxat al Renault Espace que l'expresident utilitzava per moure's per Bèlgica. En aquell moment, la van portar a les autoritats policials perquè van considerar que podien ser víctimes de seguiments il·legals.

Un diputat alemany denuncia l’espionatge a Puigdemont

D’altra banda, Andrej Hunko, diputat federal de Die Linke, ha posat una denuncia a la policia de Berlín perquè investigui si també estan espiant els moviments de Carles Puigdemont a la capital alemanya.

 

De fet, aquest mateix diputat ja va portar el tema al parlament alemany, fent-li una pregunta a Angela Merkel. No obstant això, l’executiu va refusar investigar els fets i va assegurar que no tenia cap constància de que el CNI estigues actuant a Alemanya.  

 

El diputat va publicar ahir a Twitter la denúncia i va escriure: «El govern federal no vol investigar si els serveis secrets espanyols espien l’ex-president (i potser aviat nou president) de Catalunya, Carles Puigdemont. Per això presento una denúncia davant la policia de Berlín».

 

 

Com funciona un geolocalitzador?

Els geolocalitzadors són dispositius que funcionen a partir d'una targeta que es comunica directament amb una altra. La primera és col·locada a l'artefacte que ha de ser localitzat, mentre que la segona rep les dades de la seva ubicació en el moment que es vulgui buscar-la.

 

De la mateixa manera, una vegada es troba la targeta emissora, localitzada en el vehicle de Carles Puigdemont, es pot trobar el número receptor. Així, la justícia belga ha estat capaç de rastrejar qui es trobava darrere de la instal·lació, decidint prendre accions legals contra els responsables.

Comentaris