La germana de Puigdemont: «Exigim l'anul·lació de la causa»

La Universitat Catalana d'Estiu ha atorgat el Premi Canigó 2018 a l’associació Catalana pels Drets Civils

Montserrat Puigdemont, germana de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
Montserrat Puigdemont, germana de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont | Cedida

 

Montserrat Puigdemont, germana de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha denunciat que «avui a l'estat espanyol hi ha presos polítics i exiliats polítics, i això és una monstruositat, no es pot permetre en democràcia».

Per això ha «exigit l'anul·lació de la causa» i ho ha fet durant el seu discurs en rebre el Premi Canigó atorgat a l'Associació Catalana pels Drets Civils, ACDC, per part de la Universitat Catalana d'Estiu, UCE. Aquesta associació està formada pels familiars dels presos i exiliats.

Els assistents cridaven «llibertat»

A més a més, Montserrat també ha lamentat que la «repressió de l'estat espanyol no s'aturi» tot i que els mesos van passant. Amb la qual cosa ha demanat que es prioritzi el «diàleg» per tal de poder resoldre el conflicte català.

La germana de Puigdemont també ha volgut agrair totes les mostres d’afecte que ha estat rebent en els últims mesos i ha demanat que «la remor persisteixi», ja que defensa que «no es pot callar davant el menyspreu cap a les institucions catalanes».

Durant l’acte s’ha pogut sentir com els assistents cridaven «llibertat» i també s’ha afegit a la denúncia de Montserrat Puigdemont el vicerector de la Universitat Catalana d'Estiu, Josep Montserrat, tot afirmant que «l'estat espanyol i els seus governs passats i presents són els responsables de la violació reiterada dels drets civils i polítics, del responsable de l'ús il·legítim de la força».

Puigdemont, a Waterloo
Puigdemont a Waterloo | CatalunyaDiari.cat
 

Denuncien Mariano Rajoy

El col·lectiu de juristes Atenes ha denunciat Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol, la resta de membres del seu executiu i el Tribunal Suprem per impedir la investidura a distància de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. L’acusació és per un delicte de prevaricació i un contra l'exercici dels drets cívics, que la mateixa Constitució Espanyola reconeix.

L’associació els ha denunciat perquè considera que tots van «elaborar un pla» per evitar la investidura del candidat que va ser «escollit democràticament», de manera que van impedir que els ciutadans poguessin exercir el seu dret a participar en els assumptes públics.


Comentaris

envia el comentari