IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els gitanos que van defensar la Guàrdia Civil a Catalunya asseguren que no «permetran la independència»

Un grup de veïns del barri de Vilarroja, a Girona, van assaltar un col·legi electoral i van trencar les urnes

Una de les moltes imatges que van cridar l'atenció a Catalunya va ser la d'un grup de 15 gitanos de Vilarrojas, un barri als afores de Girona, que va assaltar el col·legi electoral del «seu barri» per trencar urnes i enfrontar-se als organitzadors i als Mossos d'Esquadra. «Vam trencar les urnes perquè és il·legal», explica Juan, un dels implicats, en un reportatge de 'El Español'. «Les vam trencar per Espanya», matisa Johnny, una altra de les persones que no va voler que una part de la ciutadania expressés la seva opinió. «Aquí tombarem la independència cada vegada que vinguin. Si la proclamen, pintarem banderes d'Espanya per les parets, per les papereres, per tots costats. I la liarem», diu Miguel.

Segons relata aquest grup de veïns, els fets del diumenge vénen provocats pel que va succeir la nit anterior: «Hi havia molta gent de matinada al carrer, fent els preparatius, parlant i molestant. Els vaig cridar l'atenció des d'una balconada però van riure de mi. Aquesta gent no és d'aquí, no els coneixem, però vénen d'altres llocs a votar aquí, com si fos el seu barri. I a sobre molesten», afirma Raúl. L'endemà al matí va tornar a sortir al carrer i, segons la seva versió, el van començar a provocar: «M'aplaudien i es ficaven amb mi. Al meu propi barri».

Després d'un enfrontament verbal, els seus amics van baixar i l'ambient es va escalfar encara més, així que van acabar entrant al col·legi amb els seus gossos per agafar les urnes i tirar-les per sobre de la tanca perquè es trenquessin. «Aquí ningú vindrà de fora a dir-nos el que hem de fer. Vilarroja no volia votar, la gent que ho va muntar és de fora i feien veure que eren del barri. Quan vam tirar les urnes vam veure que hi havia sobres amb dues paperetes. Tot això és il·legal», insisteix Miguel en declaracions per a 'El Español'.

A la salida del colegio, los Mossos d’Esquadra se acercaron a ellos pero la Guardia Civil y la Policía se metió de por medio. Esto, provocó los gritos y celebraciones del grupo de gitanos, que aprovecharon por increpar a los Mossos des de lejos. Uno de ellos gritaba que «¡Ya nos querían meter la mano porque hemos roto las urnas! ¡Hemos roto las urnas con un par de huevos!». Otro gitano, exhibiendo una bandera española, se dirigió a los guardias civiles y les dijo que «estamos con vosotros» y que «fuera ya los catalanes». El suceso provocó el cierre de la biblioteca y el desalojo de los organizadores por parte de la policía catalana. Los habitantes de Vilarroja, la mayoría descendientes de emigrantes andaluces, lo tienen claro: «Los gitanos de Vilarroja no vamos a permitir la independencia. No en nuestro barrio».


Comentaris

envia el comentari