Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Boye

Gonzalo Boye espera una sentència dura i sense indults o amnisties posteriors

L'advocat afirma que Puigdemont i Comín acabaran asseient-se al Parlament Europeu

Boye
Gonzalo Boye espera una sentència dura i sense indults o amnisties posteriors | CatalunyaDiari.cat

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha estat llargament entrevistat a 'el Nacional', on ha valorat la situació judicial i política en què es troben els polítics empresonats i a l'exili, especialment de cara a la sentència del judici dels fets de l'octubre del 2017. Boye s'ha mostrat força pessimista en ser preguntat per la sentència en qüestió, afirmant que si bé «no serà tan dura com alguns voldrien», serà dura, «no agradarà a ningú».

Resposta unitària i sense violència

L'advocat xilè s'ha sumat al clam per la unitat de l'independentisme, posant sobre la taula la necessitat que la resposta a la sentència del judici del procés estigui marcada per dues línies vermelles: que no hi hagi sortides individuals, i que no hi hagi cap mena de violència als carrers.

En aquest sentit, i preguntat sobre la inexistència d'una estratègia unitària dels partits polítics independentistes, el jurista ha afirmat que a ell li agrada més veure què diu la societat: «el que està dient és ni un pas enrere. Els polítics hauran d'acabar adaptant-se al que diu la societat, els agradi o no».

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | Twitter

El govern del PSOE no indultarà els presos

En referència a la possibilitat que Pedro Sánchez indultés algun dels presos independentistes, Boye s'ha mostrat taxatiu: «Pensar que l'estat espanyol propiciarà una sortida individual, indults, és no estar veient la realitat. Algú s'imagina Pedro Sánchez portant al Rei un decret d'indults?».

De la mateixa manera, considera  l'amnistia una possibilitat totalment inviable, ja que la mateixa Constitució prohibeix els indults generals, i a més necessitaria una majoria legislativa molt àmplia totalment impensable.

Puigdemont i Comín s'asseuran al Parlament Europeu | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont i Comín s'asseuran al Parlament Europeu

En referència al president Carles Puigdemont i a l'exconseller de Salut, Toni Comín, Boye ha reconegut que no va saber calcular bé els tempos, però que està convençut que ambdós formaran part, finalment, del gruix de parlamentaris europeus: «en el món jurídic ningú no dubta que ells són els diputats electes i proclamats i el que estem intentant revertir és una decisió arbitrària del senyor Tajani».

En el cas dels polítics a l'exili,  l'advocat s'espera una nova euroordre de detenció, un cop hi hagi una sentència ferma al Tribunal Suprem, si bé se'n mostra força despreocupat: «Hi ha una qüestió de fons, no estan entenent que el problema són els fets, que són infumables, per tant és igual com els vesteixin, si amb ordre de detenció, per instrucció de processament o per sentència, el problema són els fets».

També et pot interessar...