Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020

El Govern ajorna el cobrament de l'impost per vehicles contaminants fins al 2021

La Generalitat retarda la publicació dels padrons de vehicles

Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020
Torra, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El Govern ha decidit ajornar el cobrament de l'impost per emissions de gasos contaminants corresponents al 2019 i al 2020 i no el liquidarà fins al 2021. Així ho ha acordat en la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts. La Generalitat considera que cal retardar el cobrament d'aquest tribut i la publicació dels padrons a causa de la pandèmia de covid-19.

El cobrament, entre el 2021 i el 2022

Així doncs, el padró provisional de turismes i furgonetes  que s'havia de publicar el maig es donarà a conèixer el novembre, i el definitiu passarà del setembre al març de l'any vinent, mentre que el de motocicletes es publicarà provisionalment l'octubre del 2021 i definitivament el febrer del 2022.

És precisament aquest canvi en els padrons de vehicles el que comportarà la modificació del període de liquidació de l'impost. Les quantitats meritades al 31 de desembre del 2019, que en el cas de turismes i furgonetes calia abonar a partir de l'1 de novembre d'aquest 2020, passaran a cobrar-se a partir del 16 de maig del 2021, mentre que les liquidacions que meritaven aquest 31 de desembre, que ja inclouen les motocicletes, tindran un període d'ingrés voluntari entre l'1 i el 20 d'abril del 2022.

Budó crida els partits a la unitat amb el Govern

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet una crida als partits perquè sumin i garanteixin conjuntament amb la Generalitat a l'hora de reclamar liquiditat i recursos a l'Estat per afrontar la crisi derivada del coronavirus. Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, Budó ha reclamat que els grups pressionin perquè no només la Generalitat assumeixi la despesa sobrevinguda.

La consellera també ha apuntat que la majoria de les modificacions del pressupost del Govern del 2020 s'aprovaran al Consell Executiu, sense haver de passar pel ple, en no requerir cap tràmit parlamentari. Budó també ha negat que el Govern pensi en els comptes del 2021, i que està «centrat» en «redissenyar» els d'enguany.