Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels consellers del Govern a la reunió extraordinària convocada per divendres 23 d'octubre de 2020

El Govern amplia els ajuts econòmics: fins a 20.000 euros per a cada negoci

En total, el fons econòmic aprovat per l'executiu català ascendeix a un total de 75 milions d'euros

Imatge dels consellers del Govern a la reunió extraordinària convocada per divendres 23 d'octubre de 2020
La Generalitat ha ampliat en 25 milions d'euros els ajuts als sectors de la restauració, l'estètica, l'oci nocturn i els centres comercials | cedida

El Departament d'Empresa i Coneixement ha ampliat en 25 MEUR els ajuts a restauració, centres d'estètica i bellesa, parcs infantils privats, oci nocturn i establiments de centres comercials afectats pels tancaments arran de la Covid-19. En total, 75 MEUR. Davant del manteniment de les restriccions, Empresa ha modificat les bases de la convocatòria de subvencions adreçada a aquests sectors per incrementar els imports i prioritzar que els rebin aquells que no n'han rebut cap abans.

Els pròxims dies s'obrirà la convocatòria. Entre d'altres, els comerços situats dins de centres o recintes comercials rebran un ajut de 3.000 euros, el doble del pressupostat inicialment. S'amplia també la quantia per als parcs infantils i els locals d'oci.

Fins a 20.000 euros per a un local d'oci amb més de 10 treballadors

Els bars, restaurants i cafeteries rebran una aportació de 2.000 euros i els centres d'estètica 1.500. Aquestes quanties s'afegeixen a les que ja es van poder acollir en la primera convocatòria del 26 d'octubre. S'ha ampliat també la quantia per als parcs infantils privats, que rebran una aportació de 9.000 euros i no els 6.000 previstos inicialment.

Bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, discoteques de joventut i karaokes rebran una aportació única que variarà en funció del nombre de treballadors. Per a negocis amb menys de 10 empleats, l’aportació serà de 10.000 euros, enlloc dels 6.000 previstos inicialment, i per als establiments amb més de 10 treballadors, de 20.000 (inicialment eren 9.000).



Empresa ha informat que només hauran de presentar sol·licitud els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial i els de restauració i estètica que no van demanar la primera convocatòria de subvencions. Els establiments que ja són beneficiaris de la primera línia d’ajuts a restauració, centres d’estètica i bellesa, es procedirà a un segon pagament automàtic de l’ajut sense haver de fer cap nou tràmit. 

El Govern ajorna 24 hores la decisió sobre els centres comercials

Recordem que, pel que fa a les botigues situades a l'interior dels centres comercials, que aquest divendres segueixen tancats, hauran d'esperar per a saber la decisió del Procicat sobre una possible obertura. Ahir dijous el Govern va informar que la decisió s'ajornava durant 24 hores, al·legant que la dramàtica situació creada pel tràgic incendi de Badalona necessitava tota la seva atenció. 

Ara bé, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, sí que es va atrevir a indicar que el que més es valorarà seran els sistemes de ventilació de les grans superfícies. En aquest sentit, i referint-se als centres comercials, el conseller ha indicat que no veurien amb mals ulls aquesta reobertura, sempre que «es garanteixin aquestes ventilacions».