El govern espanyol apuja el salari mínim a 950 euros

L'executiu es compromet a situar-lo en 1.200 euros al final de la legislatura

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.
El PSOE i Podem han apujat el salari mínim a 950 euros. | Catalunya Diari

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Reial decret pel qual el s'estableix una pujada del 5,5% de l'Salari Mínim Interprofessional (SMI) aquest any, fins els 950 euros mensuals per catorze pagues amb efectes retroactius des de l'1 de gener passat. La voluntat és acabar la legislatura amb l'SMI al llindar dels 1.200 euros.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu de Govern, María Jesús Montero, ha destacat que el nou SMI és fruit de l'acord i ha afirmat que aquest serà «el camí pel qual transitarà la legislatura, per la via del diàleg social, territorial i institucional amb tots els actors».

Una pujada de la qual treu pit el govern espanyol

«L'acord ha permès a l'executiu agrair la voluntat d'agents socials en aquesta nova etapa de govern en el marc de la nova legislatura i esperem que continuï amb la derogació dels aspectes més lesius de la reforma laboral o amb la creació d'un nou Estatut dels Treballadors que faci front als reptes de futur», ha subratllat la ministra.

Montero ha afirmat que «no es tracta d'una política més», sinó que l'SMI és una política que «va al cor i al nucli de les llars i per tant a la capacitat de contribuir a les condicions de vida dels espanyols». La nova pujada beneficiarà més de dos milions de treballadors, amb un especial impacte en el règim general i, de forma més particular, en els treballadors de la llar i del sector agrari, i es produirà després de l'alça del 22,3% aprovada ja el 2019, llavors fins als 9000 euros, la més gran des de 1977.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari