Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un control policial per part de dos agents dels Mossos d'Esquadra.

Marlaska avisa que el control de la mobilitat serà clau durant la desescalada

Diu que tenen els mitjans «humans i materials» per atendre la nova situació i que estan adaptant els plans

Un control policial per part de dos agents dels Mossos d'Esquadra.
Un control policial per part de dos agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, assegura que en la fase de desescalada el control de la mobilitat, especialment la interterritorial, tindrà una rellevància «transcendental». En una compareixença de premsa aquest dimecres, Marlaska  ha dit que els cossos i forces de seguretat de l’estat tenen els mitjans «humans i materials necessaris» per atendre les noves situacions que vindran a partir d’ara i que estan adaptant els plans de control per fer-hi front.

Es continuarà vigilant el compliment de les mesures

En aquest sentit, ha afirmat que es continuarà vigilant que la ciutadania compleixi amb les mesures imposades i ha dit que confia que «el comportament general permetrà recórrer les properes fases de manera tranquil·la fins arribar a la nova normalitat».

Marlaska també ha insistit que els incompliments de diumenge van ser l’excepció i que la majoria està complint les normes en relació a la sortida de menors de 14 anys. El ministre d'Interior ha reiterat que no «ens podem permetre fer passos enrere» i que la policia continuarà vetllant pel compliment de la llei. «Els insolidaris són pocs però farem el que calgui i ens adaptarem a les circumstàncies», ha dit.

Illa estudiarà les alternatives que plantegin les comunitats autònomes al desconfinament per províncies

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el govern espanyol estudiarà les propostes de les Comunitats Autònomes per definir unitats territorials alternatives a les províncies per desescalar. Illa ha dit que valoraran «amb tot detall» les propostes i analitzaran si compleixen els criteris i requisits exigits per efectuar la transició correctament.

Concretament, el ministre de Sanitat ha apuntat que cal que les autonomies garanteixin que poden donar informació epidemiològica, sanitària i econòmica de la unitat territorial que proposen i que garanteixin que la mobilitat no es produeix fora del perímetre. «Si són compatibles, no hi haurà cap problema a aplicar-los», ha afirmat aquest dimecres en roda de premsa.