rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El govern d’Aznar hauria subvencionat diversos articles a la F. Francisco Franco

Els pagaments s'haurien dut a terme entre 2000 i 2003
José María Aznar, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El PP continua sumant problemes. Si bé és cert que l’estiu pràcticament va començar amb la moció de censura a Mariano Rajoy i la posterior renúncia de l’expresident —que provoca una llarga pugna entre Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría per rellevar Rajoy—, també ho és que ara s’hi suma una possible relació del partit amb la Fundació Francisco Franco.

 

Segons treu a la llum ‘ElDiario.es’, el govern de José María Aznar hauria concedit un total de 150.845,77 euros a la Fundació Francisco Franco entre els anys 2000 i 2003. Així ho ha evidenciat, de fet, la mateixa formació a la seva memòria i, segons consta en aquesta, els pagaments s’haurien fet per finançar projectes de «microfilmació» de documents del seu arxiu privat.

Més de 100.000 euros a la fundació feixista

Crida l’atenció, així mateix, que el govern de Rajoy, el 2017, va negar la màxima explicant que es tractava d’una transacció de «lliure concurrència» i que es feia servir, literalment, «en el desenvolupament de projectes arxivístics». No van explicar, però, que els pagaments també havien servit per millorar la seu de la fundació Francisco Franco.

 

Sempre segons ha tret a la llum el mitjà citat anteriorment, el desglossament en articles adquirits seria el següent. A l’apartat «d’operacions d’inversió» s’hi poden veure pagaments justificats com un escàner de 204 euros, una impressora, tres ordinadors de 1500 euros, una enquadernadora de 444,27 euros, cartutxos d’impressora i armaris destinats guardar arxius de filmació.

 

Aznar, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Uns pagaments per part del PP que van més enllà

Tal com explica ‘ElDiario.es’, els pagaments van més enllà. I és que no tot se cenyeix a la difusió i emmagatzematge de memòria documental. De fet, l’any  2001 la Fundació Franco passa a compte de les arques públiques una Copiadora Xerox 5828 que va costar 694.000 pessetes —més de 4.000 euros— i, finalment, un moble i una cadira per 318 euros.

Comentaris