El ministre insisteix que el diàleg és l'única solució

El Govern preveu blindar aquest dimecres les delegacions a l'exterior qüestionades per Borrell

El TSJC va rebutjar al juliol tancar cautelarment les oficines a Londres, Ginebra i Berlín

El Govern vol blindar les delegacions a l'exterior denunciades pel ministeri d'Exteriors dirigit per Josep Borrell, i té previst aprovar avui dimecres sis nous decrets per a les oficines del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França, segons ha avançat 'Nació Digital'. Aquestes són les sis primeres oficines restablertes el juny del 2018, i que l'executiu de Mariano Rajoy havia tancat amb el 155. Són, també, sis de les delegacions amenaçades de tancament per un procés judicial al TSJC motivat pel govern espanyol adduint irregularitats procedimentals en el moment de la creació, en època d'Ernest Maragall com a conseller d'Afers Exteriors.

Cal recordar que, en un procés paral·lel, el tribunal va rebutjar al juliol tancar cautelarment les oficines  a Londres, Ginebra i Berlín per la suposada activitat de caràcter independentista que l'executiu espanyol atribuïa a aquestes delegacions.

El Pla d'Acció Exterior «no interfereix en les competències de l'Estat»

A més, dimecres l'executiu català també té previst remetre al govern espanyol un informe jurídic defensant el seu Pla d'Acció Exterior 2019-2020, perquè no considera que vulneri les competències de Catalunya ni interfereixi en les de l'Estat, tal com ha informat 'La Vanguardia'.

També et pot interessar...