El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.

El Govern carrega contra Sanitat pels errors en les xifres de morts pel virus

L'executiu català llença pilotes fora sobre els problemes en els recomptes

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha llençat pilotes fora aquest dimarts en valorar els problemes en la transmissió de les dades del coronavirus a Catalunya. «Salut  dona cada dia les dades de tots els afectats, curats i morts per Covid-19», ha afirmat la consellera de la Presidència, que també ha subratllat que «no només s'han facilitat des del primer dia, sinó també es van incloure les defuncions que registraven les funeràries».

D'aquesta manera, per a Budó, «el problema de les dades és de Sanitat, perquè també s'ha donat en altres territoris», segons ha assenyalat. «Que no s'acusi el Govern de problemes de gestió perquè potser, en aquest cas, el problema és d'altres», ha reblat la número 3 del Govern de Catalunya.

La consellera Budó valora la destitució de Diego Pérez de los Cobos

Budó també valorat la destitució del ja excoronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos: «Ara s'adonen que aquesta persona no era l'adequada perquè han provat en les seves pròpies carns les seves males praxis».

Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern ha apuntat que De los Cobos ja hauria d'haver estat cessat abans, en permetre la «repressió indiscriminada» de l'1-O contra Catalunya. «Sorprèn que a aquestes alçades alguns descobreixin ara les praxis d'aquest senyor», ha afegit.

El rebrot de Lleida

Finalment, la consellera Budó, ha argumentat que Salut  no prevegi que Lleida entri en fase 2 a partir de dilluns que ve per l'aparició de nous focus. Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència ha constatat que en els darrers set dies «s'han incrementat» els casos de covid-19 a Lleida, però sense donar més detalls sobre el seu origen.