Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

El Govern destina 9 milions d'euros a una nova línia d'ajuts per a la reactivació industrial

L'import màxim del préstec unitari d'aquesta línia serà de tres milions d'euros, amb un termini mínim de tres anys i màxim de vuit anys

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern destinarà 9 milions a reactivar la indústria catalana | cedida

El Govern ha aprovat aquest dimarts, 3 de novembre, una nova línia d'ajuts de 9 milions d'euros per a la reactivació industrial post-COVID-19. Aquesta nova línia impulsada pel Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'Avançsa, anirà destinada a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat. L'executiu considera que la situació generada per la covid-19 fa necessari recuperar el programa de préstecs per ajudar a superar la situació de manca de liquiditat necessària per a la supervivència empresarial i ajudar a fer més sòlida la posició financera per encaminar l'empresa a defensar la seva viabilitat en el mercat.

L'import màxim del préstec unitari d'aquesta línia serà de tres milions d'euros, amb un termini mínim de tres anys i màxim de vuit anys. Les variables específiques de cada préstec, termini, carència, tipus fix i tipus variable es determinaran en funció de les necessitats de l'empresa per tenir capacitat de continuïtat i ser econòmicament rendible.

Partida de 20 milions d'euros per ajudar els autònoms

A més, el Govern ha aprovat destinar 20 milions més d'ajudes a autònoms per fer front a l'impacte de la pandèmia entre aquest col·lectiu. La Generalitat calcula que se'n podran beneficiar uns 10.000 autònoms, que rebrien 2.000 euros en un pagament únic per «afavorir l'activitat econòmica», segons ha explicat en la roda de premsa la portaveu del Govern posterior al Consell Executiu, Meritxell Budó.

Els requisits són tenir una base imposable igual o inferior a 35.000 euros i un rendiment net d'activitat dels tres primers trimestres d'aquest any no pot superar els 13.125 euros. A banda, cal que estiguin donats d'alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms.

Les ajudes formen part d'un paquet de 102,6 milions d'euros, entre els quals hi ha, entre d'altres, 35 milions per a una pujada de tarifes per als sectors de la gent gran, la discapacitat i la infància i 40,5 MEUR per fer front a les sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania.

Subsidi de 430 euros per a aturats sense prestació

En paral·lel, el govern espanyol ha aprovat al Consell Ministres d'avui dimarts un subsidi de 430 euros al mes per a aturats sense prestació. L'ajuda extraordinària és per a aturats que hagin esgotat la prestació d'atur o ajudes vinculades a la renda activa d'inserció del 14 de març al 30 de juny. El subsidi tindrà una durada de tres mesos. L'objectiu és donar cobertura a aquelles persones desocupades sense ingressos que no tenen accés a altres ajudes ni poden incorporar-se al mercat laboral per les restriccions del coronavirus. La mesura, impulsada pel Ministeri de Treball, es va negociar a l'estiu amb els agents socials i la quantia del subsidi és del 80% de l'IPREM.