Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Església

El govern exigirà l'Església Catòlica pagar l'impost sobre béns immobles

La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha assegurat que ja han assignat dues persones per parlar sobre la fiscalitat de la institució

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, ha assegurat que l'Executiu està en procés de regular la fiscalitat de l'Església Catòlica | CatalunyaDiari.cat

 

El govern espanyol exigirà a l'Església Catòlica pagar l'impost sobre béns immobles (IBI), del qual actualment n'està exempta. El passat dilluns, 1 de juliol, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, va assegurar que es troben realitzant aquest acord i que «s'ha enviat una proposta a la Conferència Episcopal per canviar la situació» l'abans possible. Paral·lelament, Calvo va declarar que l'Executiu ja ha assignat a dues persones que «s'asseuran per parlar del tema de la fiscalitat de l'Església a Espanya».

La mesura, en vies de desenvolupament

«L'Església ha de pagar impostos com ho fa a França o a Itàlia, perquè és justícia social. Ells ho saben», va indicar la política. No obstant això, cal recordar que aquesta mesura es troba en una fase embrionària i que, per tant, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, no intervindrà, per al moment, per discutir la qüestió.

La vicepresidenta en funcions va remarcar ahir dilluns que «volem que contribueixin a la justícia social, que suposa aportar amb els seus impostos, a les polítiques d'igualtat i de solidaritat i fraternitat, que és allò que es construeix amb la fiscalitat d'un país democràtic». En aquest sentit va explicar que l'Església feia temps que disposava d'una proposta, a través d'una carta, on se'ls advertia que «ens havíem d'asseure ja per abordar aquest tema».

Tot seguit va afegir que com a Govern «esperem que la fiscalitat de l'Església Catòlica a Espanya sigui exactament igual que la d'Itàlia i França  per contribuir al sosteniment de les polítiques socials,  que són aquelles que ajuden a la gent que es troba en situació de pobresa i marginació».

També et pot interessar...