Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Budó i el president Torra en una reunió al Palau de la Generalitat.

El Govern reclama les seves competències per donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma

Asseguren que «ens sabem gestionar i sabem prendre les nostres pròpies decisions»

La consellera Budó i el president Torra en una reunió al Palau de la Generalitat.
El Govern demana recuperar les competències si volen el seu suport per la pròrroga de l'estat d'alarma | ACN

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dissabte que la Generalitatno recolzarà una altra pròrroga  de l'estat d'alarma pel coronavirus si no hi ha un retorn de les competències al seu Executiu.

«Qualsevol decisió d'allargar l'estat d'alarma ha de comportar el retorn de les competències al Govern de la Generalitat; si no és així, des del Govern no podem recolzar-ho», ha dit en roda de premsa telemàtica.

Gestionar «sense demanar permís a Madrid»

Després, una periodista li ha comentat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, acabava de plantejar la pròrroga de l'estat d'alarma durant un mes.

La consellera ha contestat que, sense saber encara els detalls de l'anunci de Sánchez, el que necessita la Generalitat és poder gestionar «sense demanar permís a Madrid».

Afrontar territorialment la desescalada

«Ens sabem gestionar i sabem prendre les nostres pròpies decisions», ha insistit la també consellera de la Presidència, i ha afegit textualment que recuperar les competències ha de servir per poder prendre decisions amb la finalitat d'afrontar territorialment la desescalada.

«No té cap sentit que en aquests moments ja se'ns faci a nosaltres  planificar i gestionar la desescalada i després, quan tinguem tot el treball fet, haguem d'anar a Madrid a demanar permís», ha afegit.

Sánchez demana allargar l'estat d'alarma un mes sencer

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dissabte que la pròxima setmana demanarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés dels Diputats. Segons ha explicat Sánchez, serà una pròrroga d'un mes de durada, «fins al final de la desescalada», ja que pretén ser «l'últim estat d'alarma», segons la programació de l'executiu.

«El camí que estem seguint és l'únic possible», ha indicat Sánchez, alhora que ha garantit que «tots els drets i llibertats continuen intactes». El president espanyol ha assenyalat que «estem dialogant amb els  grups polítics i la nostra voluntat és arribar a un gran consens al Congrés dels Diputats»., tal com ha assegurat que existeix a la societat sobre la necessitat d'aquest estat d'alarma. En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu d'aquesta nova pròrroga és «continuar salvant vides i lluitar contra la pandèmia».