Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Laura Borràs amb una estelada en una butaca situada entre els dos polítics

El Govern crea una nova conselleria de feminismes, que recaurà en mans d'ERC

ERC i Junts han arribat a un pacte d’última hora per a conformar Govern i creen una nova conselleria: la de feminismes

Dia D per a la formació de Govern a Catalunya. Després de tres mesos de guerra freda entre ERC i Junts per Catalunya, finalment les dues formacions independentistes han arribat a un acord per formar un govern de coalició. I segons han informat fonts de la negociació a ‘Catalunya Diari’, el Govern de la Generalitat crea una nova conselleria de feminismes, que recaurà a mans d’Esquerra Republicana de Catalunya. 

D’altra banda, altres mitjans com ‘Nació Digital’ ha informat que Salut recaurà a mans de Junts per CatalunyaAlba Vergés, per tant, deixarà la conselleria i aquesta podria recaure a mans de Josep Maria Argimon— i Esquerra Republicana mantindrà la conselleria d'Educació. En aquesta línia, però, cal destacar que el conseller actualment és Josep Bargalló, quelcom que podria variar en funció de la conformació final de la primera línia de Govern. 

Les dues formacions compareixeran aquest migdia en un acte conjunt en el qual explicaran tots els detalls d'aquest pacte de mínims al qual s'ha arribat per a conformar un Govern independentista. Cal recordar, així mateix, que manquen només nou dies perquè es pugui conformar Govern i evitar la repetició electoral. La roda de premsa serà a partir de les 13.30 hores.