El govern anuncia la contractació d'un advocat belga per la defensa de Llarena

Expliquen que ja han iniciat «tots els mecanismes necessaris» per dur a terme el moviment

El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’estat espanyol inicia també el conte enrere per la defensa de Llarena. El magistrat instructor de la causa contra el procés català haurà de comparèixer el pròxim 4 de setembre davant la justícia belga i, per aquest mateix motiu, el govern ja ha anunciat a través d’un comunicat que han «posat en marxa tots els mecanismes necessaris» per dur a terme la defensa del jutge del Tribunal Suprem a Bèlgica.

Expliquen, en aquest sentit, que es contractarà «en breu» un bufet d’advocats a Bèlgica, per defensar a sobirania jurisdiccional i «els interessos d'Espanya» en la demanda contra el jutge Pablo Llarena presentada per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L’estat donarà empara a Llarena

Tot i insinuar inicialment que només s’optaria per la seva defensa en cas que es posés en dubte la instrucció del cas de l’1-O —comandada pel jutge del Suprem, Llarena—, el cert és que va ser el mateix estat qui va explicar que no es mullaria per defensar Llarena davant algunes de les seves declaracions públiques sobre la causa. En una de les quals, de fet, va assegurar que un jutge havia de tenir «ideologia política» per «interpretar la llei».

A la nota esmentada, doncs, l'estat espanyol assegura que «fins el moment» ha atès totes les indicacions del Consell General del Poder Judicial per defensar l'estat en base a criteris jurídics de l'ordenament jurídic espanyol, així com del dret europeu. Per això mateix, aquests comenten que atendran les peticions «de salvaguarda de la sobirania jurisdiccional espanyola» en tots els casos

Pablo Llarena, durant la conferència a El Escorial
Pablo Llarena, durant la conferència a El Escorial | CatalunyaDiari.cat

 

Les declaracions de Llarena, a banda

El jutge del Tribunal Suprem va fer unes declaracions el passat mes de febrer a Oviedo i que s'han inclòs dins la demanda presentada per Carles Puigdemont com un exemple de la falta d'imparcialitat que l'inhabilitaria per portar el cas procés català. Unes paraules per les quals els polítics independentistes a Bèlgica li demanen una indemnització d'un euro de forma simbòlica.                            


Comentaris

envia el comentari