El govern eliminarà el copagament dels medicaments dels pensionistes

Es tracta de la segona gran mesura del ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

El govern de Pedro Sánchez ha entrat amb força a la Moncloa i els socialistes aprofiten els primers dies al capdavant de l'Executiu per desfer-se de les lleis més impopulars del govern de Mariano Rajoy. Si és cert que fa uns dies el ministeri de Sanitat va apostar per tornar a l'anomenada sanitat universal, ara el nou govern ha anunciat que eliminarà el copagament dels pensionistes

Carmen Montón, ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, va sorprendre ahir a tothom en afirmar que la seva voluntat passava per suprimir el cost dels medicaments per als jubilats. Desfent-se diametralment del Reial decret 16/2012 impulsat pel govern anterior. Montón, doncs, va comentar que l'objectiu és retornar «tots i cadascun» dels drets sanitaris «arrabassats» per l'anterior Executiu de Rajoy.

Primers passos del govern de Pedro Sánchez

Carmen Montón
Carmen Montón, en una imatge d'arxiu  | CatalunyaDiari.cat

 

Es tracta, doncs, de la segona gran mesura de Carmen Montón al capdavant del seu ministeri. Tot i que aquesta va poder explicar quan s'implementarà la mesura, el cert és que aquesta va manifestar que representava el segon element més important dins del seu full de ruta. «La nostra primera prioritat era retornar l'assistència sanitària universal», va indicar.

Al fil de la seva voluntat, la mateixa Montón reafirmava que «el compromís és tornar a recuperar tots i cadascun dels drets arrabassats».

Eliminació del copagament dels medicaments de pensionistes

Los pensionistas podrían recuperar el dinero invertido en medicamentos.
La mesura del govern beneficiarà els pensionistes | Cedida

 

La ministra Montón, finalment, va detallar que a través del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, es reunirà amb els representants de les diferents comunitats autònomes per buscar el màxim consens. A la cita en qüestió, així mateix, vetllaran per confirmar el retorn definitiu de l'assistència sanitària per als immigrants en situació administrativa irregular.


Comentaris

envia el comentari