El Govern critica la presència de policies nacionals a l'Hospital Santa Tecla per identificar ferits

Els fets es van produir la nit de dimarts 15 d'octubre, després dels aldarulls que hi va haver després de la manifestació a la Imperial Tarraco

Hospital Sant Pau i Santa Tecla.
Imatge de la façana de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona. | Àngel Ullate

El gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha enviat una carta a la subdelegació del govern de l'Estat per demanar explicacions sobre la presència de la Policia Nacional al servei d'Urgències de l'Hospital de Santa Tecla la nit del 15 d'octubre. Segons s'exposa a la carta, agents antiavalots van entrar a la sala d'espera, on hi havia més pacients, i van identificar els ferits i van començar un interrogatori in situ.

El Govern es mostra en desacord amb l'actuació de policies nacionals dins la sala d'espera d'Urgències de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona la nit del 15 d'octubre i considera que es van «excedir», segons recull la carta. Agents antiavalots van «irrompre» a l'hospital per identificar i interrogar els pacients ferits en les càrregues policials en una mobilització contra la sentència de l'1-O, fet que va provocar «malestar entre el personal sanitari i els ciutadans», exposa la missiva. El màxim responsable de Salut a la regió considera que la identificació i l'interrogatori dels pacients «podien haver-la fet en un altre moment i per altres professionals».

Les imatges dels aldarulls i càrregues a Tarragona de dimarts a la nit
Imatge dels aldarulls i càrregues a Tarragona de dimarts 15 d'octubre. | Redacció

Aquest és l'únic cas de presència policial en un servei d'Urgències després de les nits de disturbis en què han acabat algunes mobilitzacions per la sentència, segons les informacions que han arribat al Departament de Salut. En un comunicat aquest dimarts, Salut també aclareix que no té constància que s'hagi detingut ningú mentre estava sent atès a l'hospital, després que algunes informacions publicades en mitjans de comunicació i a les xarxes socials parlessin de la presència de cossos policials als serveis d'Urgències dels centres de la xarxa sanitària pública.

Aquesta actuació «no és admissible»

Salut subratlla que «no és admissible» la presència de policies en un centre sanitari si s'obstaculitza el normal desenvolupament de l'activitat sanitària i si pot vulnerar de forma injustificada el dret a la intimitat i confidencialitat dels pacients. La policia només pot accedir a les dades clíniques i assistencials quan actuï com a policia judicial i, per tant, tingui la corresponent resolució judicial.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El Departament de Salut insisteix que tothom que necessiti una atenció mèdica té dret a ser atès en un servei d'Urgències, sigui hospitalari o d'atenció primària, on se li garantirà una atenció segura. La protecció del dret a la intimitat és un dels pilars del sistema sanitari i Salut es compromet a defensar-lo davant de totes les instàncies.


Comentaris

envia el comentari