El govern de Pedro Sánchez pren una decisió amb Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències s'ha convertit en el focus polèmic per uns comentaris titllats de «sexistes»

Fernando Simón amb un paper i un bolígraf a la mà durant una roda de premsa
El govern espanyol finalment ha pres una decisió definitiva amb Fernando Simón | Europa Press

El govern hauria decidit controlar Fernando Simón després de la seva última polèmica, la que va sorgir arran d'un comentari seu sobre 'infermeres infeccioses'. Segons publica 'El Confidencial', Moncloa hauria decidit estar més pendent de les aparicions informals de Simón per a evitar problemes d'aquest tipus.

Fins ara, i des de fa un temps, després d'anar-se allunyant una mica del focus mediàtic, des de Presidència havien deixat que l'equip de Simón decidís sobre les seves compareixences públiques però no oficials ni directament relacionades amb la pandèmia del coronavirus. Així, Simón es presentava pel seu compte en entrevistes i altres aparicions.

No obstant això, després de les últimes polèmiques, el govern hauria decidit limitar una mica més la llibertat de Fernando Simón en referència a les seves aparicions públiques. Ara, segons sembla, la Presidència decidirà també sobre les seves intervencions en espais més informals, com podrien ser entrevistes o aparicions en televisió o altres mitjans de comunicació.

Tot això s'estaria plantejant després que Fernando Simón s'hagi convertit en un personatge d'allò més mediàtic a Espanya en els últims mesos. A l'inici de la pandèmia ja va començar a fer-se famós amb les seves aparicions diàries en les rodes de premsa per a informar de l'evolució de la pandèmia al país.

Amb el pas dels mesos s'ha convertit en una peça clau dins de la gestió del coronavirus a Espanya i per als espanyols Fernando Simón no passa desapercebut. És per això que s'ha decidit tractar-lo com un membre més del govern, i per això, avui dia, ha pres tanta notorietat entre els ciutadans com, per exemple, un ministre.

La polèmica de les 'infermeres infeccioses'

Va ser el passat 29 d'octubre quan es va iniciar la polèmica que podria haver portat ara a aquesta situació i va ser, precisament, en una d'aquestes entrevistes més 'personals'. Simón era entrevistat pels germans Iker i Eneko Pou en el seu canal de Youtube, un canal en el qual parlen amb personatges famosos sobre la seva passió: l'escalada.

En un moment de l'entrevista, a Simón li van preguntar el següent: «No ens ha quedat molt clar si t'agradaven les malalties infeccioses o les infermeres infeccioses». Això va ser l'inici de tot. La frase posterior del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències va ser lapidària per a ell mateix: «No els preguntava [a les infermeres] si eren infeccioses o no, això es veia uns dies després».

Ràpidament el col·lectiu d'infermeres d'Espanya es va pronunciar i va mostrar la seva indignació per unes paraules que es van rebre gens bé, i les van arribar a titllar de «sexistes i primitives» en una carta publicada pel Consell General d'Infermeria.

«Espanya es mereix que el portaveu de l'estratègia contra l'actual pandèmia sigui un expert amb mentalitat en referència als temps que vivim, on no es fa broma amb els drets fonamentals de la dona, es respecten les dones i les infermeres, és a dir, a les professionals que estan jugant-se la vida als hospitals», va afirmar la vicepresidenta del consell.

A més, es va amenaçar de demanar el cessament de Fernando Simón si no es disculpava per les seves paraules. Dies més tard, efectivament, tornava a aparèixer en roda de premsa parlant del succeït. «Davant una broma molt ximple no vaig ser capaç de respondre correctament», afirmava, per a afegir: «Demano disculpes a totes les persones o col·lectius als quals els pogués molestar les paraules que vaig donar en resposta a aquella broma. Ho sento».

Ara, sembla que el govern vol evitar que situacions d'aquest estil puguin tornar a repetir-se, perquè no donaria la millor imatge un dels personatges més representatius del moment enmig d'una pandèmia en què el país porta ja mesos submergit.


Comentaris

envia el comentari