YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

👉 Catalunya injectarà el vaccí d'AstraZeneca a gent d'entre 60 i 65 anys aquesta setmana

Nova polèmica: El Govern demana 30.000 MEUR a Sánchez però no concreta cap projecte

Quatre mesos després de demanar els diners, la Generalitat no ha notificat a la Moncloa a què els vol destinar

Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament. | ACN

Quatre mesos després que la Generalitat de Catalunya demanés al govern espanyol més de 30.000 milions d'euros dels fons europeus per a la reconstrucció després de la pandèmia de la covid-19, el Govern encara no ha notificat a l'executiu central cap projecte al qual vol destinar una part d'aquests diners. Així ho explica aquest dimecres, 9 de desembre, 'Economía Digital', que apunta que tant el Govern català com l'espanyol confirmen que no ha arribat cap proposta concreta a la Moncloa.

Van demanar un 20% dels fons, el pes del PIB de Catalunya en el de la resta de l'Estat

Tot plegat es remunta a mitjan mes d'agost passat, quan es va saber que la Unió Europea destinaria a l'Estat espanyol un total aproximat de 140.000 milions d'euros en concepte de fons per a la reconstrucció post pandèmia de la covid. El llavors president de la Generalitat, Quim Torra, va fer declaracions públiques reclamant per a la Generalitat un total de 31.765 milions, gairebé un 20%, en correspondència al pes del PIB de Catalunya respecte a la resta de l'Estat.

Quatre mesos més tard, però, les paraules de Torra no s'han transformat en un plantejament concret al govern espanyol. Tot i les declaracions públiques del llavors cap del Govern, l'executiu no ha presentat cap projecte al govern central, des del qual es detalla a 'Economía Digital' que, malgrat que hi ha hagut contactes amb el Govern que provisionalment lidera Pere Aragonès, no coneixen detalls sobre projectes concrets que puguin justificar la transferència dels fons que s'havien demanat mesos enrere.

La Generalitat, aturada per les tensions entre JxCat i ERC

Un retard que perjudica directament l'economia de Catalunya i que sembla que presenta una causa clara: la manca d'entesa entre Aragonès i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa. O el que és el mateix: un episodi més de les deteriorades relacions entre JxCat i ERC.

Tremosa no ha fet arribar encara al departament d'Aragonès les necessitats que arriben al departament des del món empresarial perquè puguin optar a aquest fons, probablement per evitar que el cap de files dels republicans pugui penjar-se la medalla de fer-los arribar els fons europeus a poc més de dos mesos per a les eleccions autonòmiques. Tot plegat, doncs, desemboca en una paràlisi d'uns ajuts que cada dia que passa són més necessaris per a l'economia catalana.


Comentaris

envia el comentari