Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.

El Govern destina 500 milions a Salut per combatre la pandèmia

Paral·lelament, la Generalitat injectarà 3,5 milions a les instal·lacions juvenils

Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.
El Govern assegura que intensificarà els cribratges massius per tal de controlar els positius | ACN


La Generalitat ha aprovat aquest dimarts, 24 de novembre, destinar a la conselleria de Salut una partida de 500 milions d'euros per a combatre els efectes de la pandèmia del coronavirus, i ha autoritzat la transferència de crèdits del pressupost de 2020 per a tirar endavant aquesta injecció de diners.

Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu, en la qual també ha exposat que Salut està intensificant aquesta setmana «cribratges massius» en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, com Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, la Llagosta i Mollet del Vallès, i en poblacions de les comarques de Lleida i Girona.

També està previst que es facin cribratges setmanals en residències, clubs esportius i es faran PCR amb kits d'automostra que els ciutadans recolliran a les farmàcies, i s'ha reforçat el sistema de rastreig amb 500 persones.

La també consellera de Presidència ha reiterat que la Generalitat ha comprat 10 milions de xeringues en el marc de l'estratègia de vacunació enfront de la Covid-19 que estan preparant en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i la resta de comunitats autònomes.

Així, Catalunya podria disposar d'unes 350.000 vacunes a mitjan gener, la qual cosa permetria vacunar a 175.000 persones, perquè la que ha comprat el Govern que podria arribar a principis de 2021 requereix dues dosis.

«Al llarg del primer trimestre arribaran més», ha subratllat Budó, que ha afegit que Salut exposarà més endavant com es durà a terme aquest pla de vacunació, en el qual es preveu prioritzar al personal que viu i treballa en les residències, el personal sanitari i les persones majors de 80 anys.

La Generalitat injectarà 3,5 milions a les instal·lacions juvenils

El Govern, a més, ha aprovat una ajuda per a instal·lacions juvenils afectades per la pandèmia de Covid-19, dotada amb 3,5 milions d'euros, segons ha anunciat la consellera Budó en la roda de premsa telemàtica 

L'ajuda, impulsada per la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies, es dirigeix a les entitats, empreses i autònoms que són titulars o gestors d'instal·lacions juvenils. A més, el Govern ha decidit modificar decrets anteriors per a prolongar les mesures extraordinàries, en l'àmbit social i de les cooperatives.

S'ha ampliat la dotació de l'ajuda a professionals de la cultura, que passa de 3,6 milions a 6,5. Finalment, s'ha establert l'ampliació de la dotació pressupostària en cas que s'esgoti el crèdit inicial de 3,5 milions d'euros a les entitats del tercer sector.