Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats

El govern espanyol aposta per allargar els ERTO fins a finals de setembre

Ara bé, encara no hi ha res decidit, i «tot està molt obert»

Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats
El govern espanyol allargarà els ERTO fins al 30 de setembre | ACN

El govern espanyol ha presentat als agents socials i econòmics una proposta per allargar els ERTO fins al 30 de setembre, segons han confirmat diverses fonts. El pla de l'executiu de Pedro Sánchezés fomentar la reincorporació progressiva dels treballadors amb una reducció del tipus d'exempcions a les cotitzacions socials més alta pels que ja estiguin treballant, com ja passa amb la pròrroga de maig i juny.

S'allargaran també els contractes temporals de les persones afectades per un ERTO

Així, es rebaixarien les cotitzacions en un 60% al juliol, un 50% a l'agost i un 40% al setembre pels treballadors que tornin a l'activitat en empreses de menys de 50 empleats, i un 35%, un 25% i un 15%, respectivament, pels que es mantinguin en ERTO, segons ha avançat 'El País'. En el cas de les empreses de més de 50 treballadors, la reducció a les cotitzacions pels que tornin a la feina seria del 35% al juliol, el 25% a l'agost i el 15% al setembre, mentre que es reduiria al 20%, el 10% i el 5% pels que segueixin dins de l'expedient de regulació temporal d'ocupació.

Així mateix, el govern espanyol mantindria l'obligació d'allargar els contractes temporals de les persones afectades per un ERTO, i forçaria a pagar a 33 dies per any treballat els acomiadaments per causes  objectives, i no a 20. La proposta es negociarà aquesta tarda en una  reunió. Segons han indicat fonts del ministeri de Treball, encara no hi ha res tancat i «tot està molt obert». Malgrat que la intenció de l'executiu de Pedro Sánchez és aprovar la mesura al Consell de Ministres de dimarts, aquest extrem tampoc està confirmat.

L'FMI demana seguir amb les mesures de suport a l'economia

També cal dir que aquest dilluns el Fons Monetari Internacional (FMI) ha destacat la importància de seguir oferint mesures de suport a l'economia, i no començar a aplicar de manera prematura l'austeritat, com va passar durant la crisi financera de l'any 2008. Ara bé, l'organització també ha recordat que, si bé s'ha de gastar el que faci falta, els diners «no poden ser gratis per sempre».