Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020

El govern espanyol assegura que està disposat a allargar els ERTO fins setembre

Les negociacions estan força avançades

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020
Les negociacions de les darreres hores han permès avançar molt en l'acord | ACN

La ministra de Treball  del govern  espanyol, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest dimarts en declaracions a Telecinco que el seu executiu està disposat a allargar els ERTO  fins a setembre però té la «mirada llarga» sobre la possibilitat d’ampliar la mesura fins a finals d’any en cas de rebrot. Després de les reunions dels últims dies, la ministra ha assegurat que les negociacions avancen i les parts «estem molt a prop» d’un acord per fer l’ampliació fins al setembre. «Tenim la mirada llarga i la fem extensiva fins a finals d’anys» perquè «tan de bo no passi res i tot vagi bé, però el govern està preavisat per a qualsevol reacció que haguem d’adoptar de manera immediata».

Segons Díaz les negociacions de les últimes hores –aquest dilluns n’hi va haver una- han permès avançar molt en l’acord que el govern espanyol vol portar al Consell de Ministres el pròxim divendres. «Crec que estem molt a prop i que estem avançant», ha dit, malgrat que ha demanat «un cop més» als agents socials que «es comprometin amb el seu país» i facin possible l’entesa.

El sindicat CCOO  ha valorat de forma «molt positiva» la proposta de Pedro Sánchez, segons ha afirmat la secretària d'acció sindical de la formació, Mari Cruz Vicente. Segons Vincente, es tracta d'una proposta «per a l'acord» que «millora» l'entesa del maig passat. La proposta serà debatuda aquest dimarts pels òrgans de direcció del sindicat. Dimecres hi ha convocada una nova reunió on la formació dirà si l'accepta o no.

L'executiu estatal, la patronal i els sindicats han celebrat diverses reunions  fins ara per consensuar una pròrroga  de la mesura que satisfaci totes les parts. Patronal i sindicats estan d'acord a ampliar aquesta figura jurídica fins al 30 de setembre, però de moment no s'ha aconseguit un consens amb el govern de Pedro Sánchez.

Un nou mort i 125 nous contagis de coronavirus en l'últim dia

Segons les darreres dades donades del dilluns, els contagis  diaris de coronavirus  van baixar fins als 125, mentre que el total de morts  se situa en 28.324, el que suposa un increment de només una persona respecte a les dades de diumenge.  Cal tenir en compte que el total de morts del cap de setmana s'havia mantingut en els 28.323, després d'ascendir de dissabte a diumenge en només una persona. Malgrat això, els morts en els darrers 7 dies sí que havien variat; ja que el dissabte va haver-hi 36 víctimes i 29 el diumenge.

Xifres a escala autonòmica

També es van notificar 125 nous positius, la qual cosa suposa un descens enfront dels 141 de diumenge. El número de contagiats a Espanya des de l'inici de la pandèmia  ascendeix a 246.504. Dels 125 nous diagnòstics, tres es van produir a Andalusia, 33 a Aragó, un a Balears, quatre a Castella-la Manxa, tres a Castella i Lleó, 24 a Catalunya, tres en Comunida Valenciana, quatre a Extremadura, 17 a Madrid, tres a Melilla, quatre a Múrcia, 21 a Navarra i cinc al País Basc.

En l'última setmana, s'han registrat 150 hospitalitzacions  (124.880 en total): vuit a Andalusia, vuit a Aragó, un a Balears, tres a Canàries, dos a Cantàbria, dotze a Castella-la Manxa, 27 a Castella i Lleó, vint a Catalunya, quatre en Comunitat Valenciana, un a Galícia, 50 a Madrid, un a Múrcia, dues a Navarra, deu a País Basc i un a La Rioja. I també deu ingressos en unitats de vigilància intensiva (UCI), per a una xifra conjunta d'11.638: un a Canàries, un a Castella i Lleó, tres a Catalunya, un en Comunitat Valenciana i quatre a Madrid.