Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de los reyes durante su visita a Gran Canaria.

Pedro Sánchez avorta el viatge de Felip i Letizia a Ceuta i Melilla (i no és per la Covid-19)

Segons explica el digital 'El Confidencial', el motiu d'aquest veto és la por a una possible reacció de les autoritats marroquines

Imatge dels reis durant la seva visita a Gran Canària.
Els reis es troben actualment de gira per tot Espanya. | Twitter Casa Reial

Pedro Sánchez ha avortat la visita dels reis d'Espanya a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla en el marc de la seva gira arreu del territori nacional per conèixer de primera mà l'afectació provocada per la pandèmia de la Covid-19. I el motiu no té cap relació amb el coronavirus.

Aquestes dues aturades estaven incloses en el pla de viatge inicial dels monarques, però divendres a la nit van deixar d'estar-ho. Tot i que la Casa Reial és l'encarregada d'organitzar el calendari de viatges de Felip i Letizia, el govern espanyol és l'encarregat de ratificar les visites en territori nacional.

El motiu: un possible enfrontament amb el Marroc

Segons ha informat el digital 'El Confidencial', els reis d'Espanya tenien previst viatjar a Ceuta i Melilla dins de l'actual gira que estan realitzant per tot Espanya. No obstant això, Pedro Sánchez hauria desautoritzat el viatge per evitar un possible enfrontament amb el Marroc.

Tant 'El Confidencial' com la premsa local de Ceuta s'havien fet ressò de la possible visita dels monarques a les ciutats autònomes. Segons aquestes informacions, els viatges eren dins el pla de la Casa Reial, tot i que la institució ha desmentit que aquest viatge estigués planificat a curt termini.

El temor de Pedro Sánchez a les represàlies de Rabat

L'embolic provocat dins de la Casa Reial davant el possible viatge dels reis s'ha resolt amb una notícia emesa per EFE en què es deixa clar que no hi haurà visita a Ceuta i Melilla. La raó sembla òbvia per als mitjans de comunicació. «Si finalment no se celebra aquest viatge en el marc de la gira real posterior a la pandèmia, serà per la mateixa raó per la qual els reis Joan Carles i Sofia van trigar 32 anys a desplaçar-se a Ceuta i Melilla: la por cerval al Marroc», ha relatat el citat mitjà.

En aquell moment, la reacció del rei del Marroc davant la visita reial va ser rotunda i polèmica. Mohammed VI va emetre un comunicat condemnant la visita i des de llavors ha omès a les dues ciutats espanyoles de qualsevol discurs. La por a les represàlies o protestes marroquines en cas de produir-se una visita reial porta sent la tònica general en els executius espanyols, independentment de la seva ideologia.