rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El govern espanyol creu que la Generalitat hauria pagat a Assange per donar suport a la independència

El fundador de WikiLeaks es va reunir a Londres amb un col·laborador de Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | Cedida

 

L'ideòleg Oriol Soler, un dels defensors i promotors més reconeguts de l'independentisme, es va reunir amb el ciberactivista Julian Assange, qui va iniciar les seves publicacions a la xarxa per donar suport a l'independentisme i «desemmascarar» al govern espanyol el passat agost. A més, va acudir a la trobada, que va tenir lloc el dijous 9 de novembre a l'ambaixada de l'Equador a Londres, acompanyat d'un expert en campanyes de comunicació a les xarxes i van estar parlant al llarg de quatre hores.

 

Aquesta trobada hauria fet aixecar les alarmes al govern espanyol, que busca quin interès podria tindre el ciberactivista en la situació política a Catalunya. Ara, segons informa 'El Español', el govern central sospita que la Generalitat podria haver pagat al fundador de WikiLeaks perquè donés suport a la independència a través de les xarxes socials. En concret, apunten al fet que ho hauria fet amb diners provinents de l'ANC, Ómnium Cultural i fins i tot, d'alguns ajuntaments.

 

Interferència de Russia

Julian Assange no és el primer acusat d'ajudar a la independència de Catalunya a través de les xarxes socials. El govern espanyol ha decidit denunciar la comunicació russa per «desinformació i manipulació», així com el «trànsit de xarxes» que hi havia durant els dies posteriors a l'1-O, de les quals en tenen constància que van passar per «xarxes situades a Rússia» que creaven 'bots' per estendre el missatge independentista a través d'Internet.