Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

El govern de Sánchez demana a les autonomies el tancament de prostíbuls

Asseguren que aquests locals fan més difícil el «rastreig» en cas de rebrots

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Asseguren que aquests locals fan més difícil el «rastreig» en cas de rebrots | Catalunya Diari

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha enviat una carta a les comunitats autònomes demanant el tancament dels prostíbuls amb motiu del coronavirus, en línia amb les restriccions establertes en bars, discoteques i locals d'oci.



«Que no donem treva a l'explotació sexual, que no donem treva a aquesta indústria proxeneta que sempre roman en la impunitat i en l'absoluta opacitat. Es parla molt dels drets de les dones en context de prostitució però no de les xifres de negoci», ha recordat.


Segons ha explicat en una entrevista a RNE, durant l'estat d'alarma es va treballar per convertir en essencials i garantir que no es frenessin els serveis d'assistència i suport i atenció integral a les víctimes de violència de gènere, a més d'estendre aquesta garantia juntament amb les comunitats autònomes a l'atenció a les dones que són víctimes de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, a les dones víctimes d'explotació sexual i a les dones en contextos de prostitució.

«És més difícil el rastreig»

Ara, ha afegit que l'experiència acumulada ha de servir per garantir els drets de les dones que, ja de partida, estan en una situació de vulnerabilitat. A això se suma la possibilitat que, si es produeixen rebrots o contagis, «és més difícil el rastreig».



En aquest sentit, Montero ha afegit que una altra de les qüestions que han de caracteritzar un govern és la seva capacitat, amb el conjunt de les administracions, per garantir de manera integral els drets de les dones que estan en condicions de prostitució i són víctimes d'explotació sexual i per tancar aquests prostíbuls.



Finalment, ha assegurat que el seu ministeri està també treballant de manera «decidida» contra l'explotació sexual i per garantir una reforma integral dels drets de les dones que estan en aquesta situació.