Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.

El govern espanyol dona llibertat a les comunitats per eliminar les franges horaries

Segons 20 Minutos, Salvador Illa hauria assegurat en la reunió entre els responsables autonòmics que «cada comunitat podrà fer el que cregui més convenient»

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Europa Press

Brusc canvi en la desescalada. Segons avança '20 Minutos', el govern central ha decidit que els governs autonòmics tindran la llibertat de determinar si els seus territoris mantenen o no les franges horàries que mantenen en quins moments del dia poden passejar nens, adults i persones majors de 70 anys

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha anunciat als consellers autonòmics del ram en la reunió que han tingut aquest dilluns. Segons el citat mitjà, Illa ha traslladat que  «cada comunitat podrà fer el que cregui més convenient»  a l'hora de mantenir les franges de sortida al carrer, fins i tot eliminar-les. Tot i que 

Aquesta decisió és totalment contrària a la posició que Illa va defensar ahir diumenge. En la roda de premsa posterior a la conferència de presidents autonòmics, el ministre va dir que no era partidari «en principi» de posar punt final a les franges horàries diferenciades entre grups de població.

Múrcia eliminarà les franges horàries excepte la de gent gran

La Regió de Múrcia, una de les comunitats que havia fet la petició al ministre de Sanitat, ha confirmat que eliminarà les franges horàries de passeig de nens i adults, tot i que mantindrà un horari específic per a la gent gran i les persones dependents. Així, aquest col·lectiu haurà de sortir a passejar entre les 10 i les 12 hores en horari matinal i entre les 19 i les 20 hores en horari de tarda.

La resta de residents a la comunitat murciana podran sortir a fer esport i passejar durant la resta del dia, sense cap restricció. Tot i aquest anunci, el conseller de Salut, Manuel Villegas, ha explicat que, fins que el Ministeri de Sanitat no publiqui les noves indicacions, es mantindran les franges horàries vigents.