Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

El govern espanyol destaca la necessitat de fer avenços en l'autogovern

La portaveu Isabel Celaá ha ressaltat les negociacions que estan duent a terme amb el govern basc, un fet que alguns han considerat extrapolable a la situació catalana

Isabel Celaá
El govern espanyol destaca la necessitat de fer avenços en l'autogovern | CatalunyaDiari.cat

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha celebrat «els avenços en el diàleg bilateral» que s'estan produint entre l'Estat i l'executiu basc. En una roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'avui, la socialista ha mencionat l'acord sobre el traspàs de competències sobre totes les carreteres  al qual han arribat amb el govern del País Basc, i ha destacat que també estan treballant braç a braç amb la Xunta de Galícia. Ho explica 'El Nacional'. 

  • La teva opinió ens importa:  A qui votaràs el 28-A?

Moncloa ha assenyalat el camí a Catalunya

Arran la seva actitud proactiva, han estat molts els que han considerat que la situació és extrapolable a Catalunya, motiu pel qual creuen que Moncloa ha assenyalat el camí al sector independentista: l'única opció és la negociació, i sempre que es dugui a terme «dins el marc de la Constitució».

En aquest sentit, Celaá ha remarcat la necessitat de produir avenços en el terreny de l'autogovern. No només això, sinó que ha destacat la importància de l'article 2 de la Carta Magna, el qual s'encarrega d'establir «l'autonomia de les regions i nacionalitats» integrades a Espanya.

Justifica la decisió de Sánchez quant al debat electoral

En relació a la decisió de Pedro Sánchez d'assistir al debat de TVE i rebutjar la invitació d'Atresmedia, Celaá ha justificat que el comitè electoral del PSOE es decantés pel debat a cinc de la cadena privada en lloc de per al debat a quatre de la pública, pel fet que  el del canal privat incloïa el partit d'extrema dreta VOX, «un factor que està tenint molta visibilitat». 

Pedro Sánchez
Celaá ha justificat que el comitè electoral del PSOE es decantés pel debat de TVE | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, un cop la Junta Electoral Central ha decidit que Vox no hi podia ser perquè no té prou representació estatal, la portaveu socialista ha explicat que l'opció lògica era canviar d'opinió i triar TVE, tal com ho ha fet el candidat socialista Pedro Sánchez.

  • Et pot interessar:  El suposat «indult» de Sánchez als líders independentistes centra el debat de TVE.

Celaá condemna el boicot a Rivera al País Basc

La portaveu del govern espanyol també ha volgut pronunciar-se sobre l'intent de boicot a Albert Rivera durant la seva visita a Errentia. Després de condemnar l'actitud dels presents, Celaá ha manifestat que l'executiu central «rebutja qualsevol tipus de coacció o violència durant la campanya electoral».

A més, la socialista ha defensat que «totes les formacions hem de poder expressar-nos a qualsevol lloc sense boicots ni pressions», motiu pel qual ha fet una crida a tots els partits, amb l'objectiu de «fomentar amb els seus discursos la tolerància i les bones relacions».