rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El govern espanyol determina que «sens dubte» s'acabarà amb la immersió lingüística a Catalunya

Així ho ha assegurat el portaveu de l'estat, Íñigo Méndez de Vigo
El portaveu del govern español, Íñigo Méndez de Vigo | Cedida

 

Iñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol, ha assegurat que «sense dubte» lluitaran per acabar amb la immersió lingüística de Catalunya. En aquest sentit, ha fet referència que mitjançant l’article 155 de la Constitució, aconseguiran l’objectiu marcat de convertir el castellà en la llengua vehicular dins del territori. «Ho farem», sentenciat el representant.

 

En aquest sentit, no ha concretat l’estratègia que utilitzarà l’executiu per aconseguir arribar al seu objectiu. Una de les propostes més sonades en les últimes setmanes és la d’introduir una casella per al castellà en el moment de la preinscripció. No obstant això, no descarten que existeixi una altra via més satisfactòria per aconseguir fer arribar la proposta a bon port. 

 

«Estudiem com fer-ho», ha iniciat Méndez de Vigo, «però sense dubte ho farem». D’aquesta manera, ha assegurat que busquen «garantir que els pares puguin escollir la llengua vehicular dels seus fills», continuant així amb el discurs estatal d’aconseguir que les aules catalanes s’equilibri, o inclòs es superi, l’ús del castellà respecte al català. 

Amb l’ajut del 155

La decisió avançada pel portaveu del govern espanyol ha comportat el dubte de si per assolir-ho s’utilitzaria l’aplicació de l’article 155, com a via per aconseguir els resultats. En aquest sentit, ha reconegut que s’aprofitarà la situació per implementar la mencionada mesura, la qual ja s’ha intentat realitzar per mitjà d’un recurs al Tribunal Constitucional espanyol.

 

L'afirmació, sens dubte, aixecarà polseguera a Catalunya, mentre es continua buscant un candidat per investir a la presidència de la Generalitat. Els conflictes entre els partits independentistes, la impossibilitat d'investir a Carles Puigdemont i el manteniment del 155 fins que es formi Govern fan propicia la situació per l'executiu espanyol per aconseguir un dels seus objectius més desitjats a Catalunya.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris