El govern espanyol podria convocar eleccions el 26 de maig

Pedro Sánchez estaria valorant la possibilitat de fer coincidir les eleccions generals amb els comicis municipals

Pedro Sánchez no descarta convocar eleccions el mateix dia dels comicis municipals
Pedro Sánchez no descarta convocar eleccions el mateix dia dels comicis municipals | CatalunyaDiari.cat

«No es pot descartar res». Així s’ha referit el ministre José Luís Ábalos a la possibilitat d’avançar les eleccions a la presidència del govern espanyol. Segons el mateix ministre, l’opció que contempla l’executiu de Pedro Sánchez és la del 26 de maig del 2019. Uns comicis que, de confirmar-se la previsió, coincidiren amb les eleccions municipals.

«No ens hem d’aventurar», ha comentat Ábalos aquest matí sobre la possibilitat de convocar eleccions mentre afegia: «D’aquí al mes de maig encara queda molt. El que està clar és que Sánchez actuarà amb responsabilitat i convocarà eleccions quan cregui que ho ha de fer. No cedirà davant la pressió dels altres».

Davant una oportunitat històrica

O inèdita, al gust del lector. L’existència d’una jornada electoral amb comicis autonòmics i municipals no té precedents a la democràcia espanyola i ara, segons el ministre de Foment, aquesta seria una situació que s’estaria valorant. La pilota, doncs, és ara a la teulada de Sánchez que haurà de decidir si ajunta els dos transcendentals comicis.

El ministre Ábalos, en arxiu
El ministre Ábalos ha explicat que Sánchez contempla anticipar les eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

Més enllà dels rumors sobre unes possibles eleccions anticipades, Ábalos ha volgut abordar un altre dels principals esculls del govern socialista: els pressupostos. Si bé és cert que Esquerra Republicana i el PDeCAT ja van al·legar que no li donarien suport en veure les peticions de la fiscalia pels encausats del procés, Ábalos ha relatat que Sánchez continua «concentrat» en poder tirar endavant la seva proposta pressupostària.

«Ara mateix el president està concentrat en tancar aquests obstacles», ha dit Ábalos en referència als pressupostos mentre al·legava: «Volem un pressupost propi, però som realistes. Tot i això, el cert és que encara no hem tirat la tovallola per aprovar-los».


Comentaris

envia el comentari