Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020

El govern elimina les franges horàries dels municipis que tenen fins a 10.000 habitants

Sánchez ho ha comunicat aquest diumenge en la reunió amb els presidents autonòmics

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
El govern espanyol elimina les franges horàries dels municipis que tinguin fins a 10.000 habitants | CatalunyaDiari.cat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat als presidents autonòmics, en la reunió d'aquest diumenge, que l'Executiu té la intenció d'eliminar les  franges horàries dels municipis de fins a 10.000 habitants per fer determinades activitats. Una mesura que fins ara només tenien aplicada els nuclis de població de fins a 5.000 habitants.

Aquesta nova mesura l'ha anunciat  Sánchez en la desena reunió setmanal que manté amb els presidents de les comunitats autònomes per videoconferència. Unes reunions destinades a seguir l'evolució del coronavirus i les mesures de desescalada que entre en vigor aquest pròxim dilluns.

Una incidència del virus més baixa

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat aquest migdia que els municipis de menys de 10.000  habitants han tingut una incidència més baixa motiu pel qual s'ha considerat «apropiada» la mesura anunciada pel president del govern.

Recordem que l'establiment d'aquestes  franges horàries per fer activitats van entrar en vigor el dissabte 2 de maig amb l'objectiu de regular determinades activitats com les sortides dels infants, de la gent gran així com dels esportistes. Unes franges horàries que complia tothom a excepció dels municipis de menys de 5.000 habitants.