Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el primer Consell de Ministres, el 14 de gener de 2020.

El govern espanyol es reunirà dissabte a una finca de Toledo

Sánchez ja va convocar aquesta jornada en el seu primer govern, l'estiu de 2018

El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el primer Consell de Ministres, el 14 de gener de 2020.
El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el seu primer Consell de Ministres. | Europa Press

Tal com ja va fer en el seu primer executiu, Pedro Sánchez reunirà aquest dissabte, 8 de febrer, el seu nou govern a la finca rural que té l'Estat a Quintos de Mora, a la província de Toledo —però a tocar de Ciudad Real. La idea d'aquesta 'escapada' dels 22 ministres amb el president del govern és aprofundir en la relació que tenen entre ells, ja que molts no es coneixien —gairebé només s'han vist als pocs Consells de Ministres  que han compartit—, tenint en compte que han de formar part del mateix govern, 'a priori', durant quatre anys.

El Consell de Ministres en ple, d'escapada a Quintos de Mora

A la trobada del seu primer govern, l'agost de 2018, el cost de la trobada va ser de 6.806,15 euros, segons va informar posteriorment el departament de presidència del govern espanyol, repartits en despeses de compra d'aliments, transport, combustible i personal. Ara, atès l'augment de ministeris, es calcula que les despeses podrien augmentar lleugerament.

Quintos de Mora es troba a unes dues hores amb cotxe des de Madrid —a una distància d'uns 150 quilòmetres—, i també ha transcendit que, molt probablement, Pedro Sánchez hi viatjarà amb l'helicòpter oficial, atès que les instal·lacions disposen d'heliport.

Quintos de Mora, una finca on Aznar va rebre Bush

La finca de Quintos de Mora té història. A banda d'haver acollit caceres amb el rei Joan Carles I o Manuel Fraga com a participants, també en va fer ús el president del govern José María Aznar (PP), quan l'any 2001 va rebre el llavors president dels Estats Units, George Bush, i la secretària d'Estat nord-americana Condolezza Rice.

També et pot interessar...