IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol estima en més de 2.000 milions el preu de rescatar les autopistes

Segons diu a Brussel·les, la previsió és reservar aquesta quantitat en les prorrogacions dels pressupostos del pròxim any

Imagen de una autopista

Imatge d'una autopista | Google Maps

Segons informa 'Público', el govern espanyol calcula que la factura del rescat de les nou autopistes de peatge que han fet fallida, rondaria la barbaritat de 2.000 milions d'euros. La factura s'efectuarà el pròxim mes de gener i la seva intenció és rescatar-les amb la finalitat de treure-les una vegada més a concurs i que puguin explotar-les empreses privades. L'Executiu ha resolt en relació a això que reservarà aquesta quantitat al Pressupost prorrogat de l'any vinent, en honor de mantenir una responsabilitat en el patrimoni de les administracions que estan establertes amb els concessionaris de les vies actuals. Dit d'una altra manera, s'ha de retribuir els concessionaris i pagar-los la inversió que van dur a terme per construir les autopistes.

Altres especialistes del sector, no obstant això, comenten que les xifres del govern espanyol no són realistes i que, com a mínim, duplicarien les estimacions facilitades, cosa que representa un cost de més de 4.000 milions d'euros. Destaca, a més, el fet que si ben el govern central té l'obligació de pagar per aquestes autopistes, això no garanteix que ho faci d'una forma efectiva. D'altra banda, des de Foment ja s'assumeix que l'import final serà determinat per un jutge al final d'un procés judicial, ja que dona per descomptat que els concessionaris actuals no es conformaran amb els imports fixats per l'Administració i recorreran per la legalitat.


Comentaris

envia el comentari