IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

El govern espanyol farà cessar tots els alts càrrecs que no compleixin la legalitat

Es controlarà el servei d'informació dels Mossos, el CTTI i les ambaixades catalanes

Edifici del CTTI amb diversos agents de la Guàrdia Civil a la porta, el dimecres 20 de setembre.
Edifici del CTTI amb diversos agents de la Guàrdia Civil a la porta, el dimecres 20 de setembre. | CatalunyaDiari

El govern espanyol té previst només destituir el Govern de la Generalitat, és a dir, el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i la resta dels consellers. Tal com informa 'El País', la resta dels 180 als càrrecs del Govern i els responsables de les empreses públiques seguirien al seu lloc. Ara bé, la Moncloa no descarta cessar-los, també, si aquests alts càrrecs es neguen a complir la legalitat, és a dir, si continuen treballant per la independència. 

Fonts governamentals asseguren que «es canvien persones, no polítiques», i que la idea és que el segon o tercer de cada departament subsituteixi el conseller cessat. Després que el Senat aprovi l'aplicació del 155, l'Administració catalana no s'hauria d'aturar: «si algú creu que des de Madrid es dictaran ordre perquè les conelleries d'Educació, Sanitat o Justífic introdueixin canvis en els seu dia a dia parteix d'un erro de base profund», expliquen aquestes fonts de la Moncloa. Tampoc hi ha intenció que els alts càrrecs catalans siguin substituits per càrrecs del govern espanyol. 

La Generalitat té 202.383 treballadors, dels quals 180 són alts càrrecs i 333 alts directius. El govern espanyol assegura que tots els treballadors públics de l'Administració catalana seguiran als seus llocs, a no ser que treballin «per la independència de Catalunya». Aquest control es durà a terme des dels ministeris. El govern de Mariano Rajoy creu que s'haurà d'intervenir també l'Agència TRibutària catalana, i posarà especial èmfasi en el Centre de Telecomuncacions i Tecnologies (CTTI) i en el servei d'informació dels Mossos d'Esquadra. Respecte la conselleria d'Afers Exteriors, asseguren que «no es tancaran ambaixades» —sempre que no treballin per a la independència—, però quedaran sota la vigilància del govern espanyol. 


Comentaris

envia el comentari