Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020

Catalunya passa a la fase 1 excepte l'àrea metropolitana

«Tot Catalunya passa a la fase 1, menys l'àrea metropolitana de Barcelona, i alguna altra petita excepció», ha comentat Fernando Simón

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
Simón ha explicat les comunitats que passaran a la fase 1. | Catalunya Diari

El govern ja ha anunciat quines regions avancen a la fase 1.  Barcelona i el Baix Montseny passaran a la fase 0,5 a partir de dilluns i la resta de Catalunya sí que accedeix a la fase esmentada. «Tot Catalunya passa a la fase 1, menys l'àrea metropolitana de Barcelona, i alguna altra petita excepció», ha comunicat Simón.

«Madrid  i Barcelona romandran en fase zero, però amb millores. La coneguda com a fase 0,5 implica noves mesures d'alleujament», ha anunciat l'expert. 

Per tant, segons el govern espanyol, accedeixen a fase 1 les àrees sanitàries de  Girona, Lleida i Catalunya Central; i, així mateix, tal com ho havien demanat també hi accediran les comarques del Garraf, i l'Alt Penedès. Madrid, per contra, es queda a la fase 0. 

Prèviament, el Ministeri de Sanitat havia proposat a la comunitat de Madrid una relaxació de les mesures de la fase 0. El que a la pràctica suposaria passar a la fase 0,5, la mateixa que el Govern ha demanat per a Barcelona  i l’àmbit metropolità. El Ministeri ja va rebutjar la setmana passada el progrés a la fase 1 de la comunitat, que ho ha tornat a demanar aquesta setmana convençuda que compleix els criteris.

Sanitat, en canvi, considerava que encara no es donaven les condicions per permetre que pugui avançar. Fonts de la conselleria de Sanitat de la comunitat asseguraven que la situació de Madrid no és la mateixa que la de Barcelona i que compleixen tots els requisits establerts per passar a la  fase 1. Per tant, deien, una fase intermèdia seria una «decisió per part del Ministeri discrecional i sense raons tècniques». La decisió es prendrà aquesta tarda a la reunió interterritorial i es comunicarà oficialment cap a les set de la tarda en roda de premsa.