IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol anuncia les franges horàries en què podrem sortir al carrer a partir de dissabte

Els adults podran passejar i fer esport a primera hora del matí i a darrera hora del dia, mentre que es reserven dues franges per a dependents i majors de 70 anys

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
A partir d'aquest dissabte tots els ciutadans podran sortir al carrer, però de manera esglaonada. | ACN

El govern espanyol ha decidit les franges horàries amb què permetrà, a partir d'aquest dissabte 2 de maig, la sortida al carrer de la ciutadania. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que els majors de 14 anys podran sortir a passejar i a fer esport entre les 6 i les 10 hores i entre les 20 i les 23 hores. Illa també ha anunciat que les persones dependents i els majors de 70 anys tindran reservades les franges entre les 10 i les 12 hores i entre les 19 i les 20 hores.

Amb l'entrada en vigor d'aquestes franges, les sortides dels nens i nenes es mantenen en les mateixes condicions, durant una hora, acompanyats per un adult i a un quilòmetre com a màxim del domicili, però es restringeixen a l'horari comprés entre les 12 i les 19 hores. Aquestes franges horàries de sortida al carrer no estaran vigent en els municipis de menys de 5.000 habitants.

S’exclouen de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o contactes amb malalts de la Covid-19. Segons Salvador Illa, aquestes mesures busquen evitar les aglomeracions. El ministre ha recordat que en totes aquestes activitats cal preservar la distància de dos metres i seguir les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats. Illa també ha anunciat que aquest divendres es publicarà una guia amb les normes sobre els passejos i la realització d'activitat física.

Sortides un cop al dia

Les sortides per passejar dels adults, un únic cop al dia, es podran fer en parella, sempre que convisquin en el mateix habitatge, en un radi màxim d'1 quilòmetre al voltant del domicili. Pel que fa a l'activitat esportiva, s'haurà de fer de manera individual, un cop al dia i sense sortir dels límits del municipi de residència. En aquest sentit, no hi haurà restricció horària sempre que es facin en la franja assignada, entre les 6 i les 10 hores i de les 20 a les 23 hores.

L'activitat esportiva es podrà fer sense restricció horària dins de la franja corresponent. | CatalunyaDiari

Amb aquesta decisió, el govern espanyol ha acceptat les peticions que havien fet Catalunya i altres autonomies, per tal d'evitar aglomeracions com les que es van veure el passat diumenge, quan els infants van poder sortir al carrer per primera vegada després de sis setmanes de confinament.

Es permetrà tenir cura dels horts d'autoconsum

El govern espanyol també permetrà a partir d'aquest dissabte les activitats no professionals de cura i recol·lecció d'horts. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que publicaran aquest divendres al BOE una ordre ministerial que ho regula i que entrarà en vigor el dissabte 2 de maig.

Es permetran els desplaçaments per tenir cura d'horts dins del mateix terme municipal o a una localitat adjacent. Hi haurà excepcions en aquesta limitació geogràfica quan es tracti d'horts d'autoconsum o quan l'activitat impliqui tenir cura d'animals. Els treballs a l'hort s'hauran de fer individualment i només es permetrà fer-ho acompanyat si és amb menors o persones amb discapacitat.


Comentaris

envia el comentari