rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El govern espanyol impugnarà la moció independentista aprovada aquest dijous

Ratifica els objectius de la resolució independentista del 9-N
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El govern espanyol impugnarà la moció independentista aprovada aquest dijous que ratifica els objectius de la resolució independentista del 9-N. D'aquesta manera, l'executiu de Pedro Sánchez anuncia que aturarà la moció que ahir mateix Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP van aprovar al Parlament per donar llum verda i ratificar la declaració de ruptura del 9-N de 2015

 

Així ho ha anunciat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, que ha explicat que el recurs d'anul·lació es presentarà just quan el govern de Sánchez rebi l'informe del consell d'estat. Quelcom que, de fet, ja ha estat demanat.  

 

 

Sánchez impugnarà la darrera temptativa independentista 

Junts per Catalunya, ERC i la CUP van aprovar el passat dijous, 5 de juliol, una declaració de ruptura del 9-N, en considerar que així reiteren la «ferma voluntat de dur a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades per aquest Parlament, per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya».

 

 

El text, en aquest sentit, permetia per èmfasi el «els objectius polítics» que conté la resolució i que són, segons la cambra, «legitimats pels resultats del referèndum de l'1-O i del 21-D».

 

En aquest sentit, finalment, la CUP o el president de la Generalitat, Quim Torra, es congratulaven per la votació a favor: «Sempre hem defensat que la independència de Catalunya ha de ser un projecte compartit. Gràcies a tots els partits republicans». 

 

Comentaris