El govern espanyol investiga com finança Puigdemont la seva estada a Bèlgica

El govern de Rajoy segueix amb deteniment tots els moviments de Puigdemont des de l'estranger

El president català Carles Puigdemont i el president espanyol Mariano Rajoy
Carles Puigdemont i el president espanyol Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu | Cedida

El govern espanyol analitza i mira amb lupa l’estada de Carles Puigdemont a Bèlgica. El passat 30 d’octubre, l’expresident de la Generalitat va optar les maletes i marxar cap a Brussel·les amb la intenció de donar màxima internacionalització al procés i això, de retruc, ha reportat una enorme quantitat de crítiques i sospites sobre la figura de Puigdemont.

I una d’aquestes sospites, com no podia ser d’altra manera, és la que es pregunta com es paga Puigdemont la seva estada a Bèlgica. De fet, un  cop es va saber la renúncia del president destituït a ser investit, l'executiu del PP va assenyalar que Puigdemont «no viurà de l'erari públic» a Brussel·les. 

«Ni un euro» a sufragar les despeses del procés

Aquesta va ser la resposta del portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, en ser preguntat per l’aportació econòmica pública que està rebent Puigdemont a Brussel·les. En aquest sentit, el ministre espanyol va recalcar que no es pot destinar «ni un euro» a sufragar les despeses del procés a Bèlgica ni a liderar el sobiranisme des de Brussel·les.

De fet, sobre la possibilitat d’establir una estructura de govern en la qual Puigdemont mantingués la figura de president des de l’estranger —aspecte que sembla totalment remot després de la renúncia del gironí—, de Vigo va continuar al peu del canó per assegurar que «és impossible» la creació d’estructures d’estat paral·leles des de l’estranger perquè «al final, ho sabrem».

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont: «Ho paguem nosaltres personalment»

«Això ho paguem nosaltres personalment. També hi ha gent del meu entorn que hi posa diners de la seva butxaca», va relatar ahir Puigdemont en una entrevista a ‘El món a Rac1’.

En aquest context, el gironí va apuntalar l’afirmació assegurant: «Hi ha gent que voluntàriament expressa la seva solidaritat fent possible el sosteniment, amb les limitacions òbvies, del Govern a l’exili. Ni un euro públic».


Comentaris

envia el comentari