Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

El govern ja va amb peus de plom: admeten que Madrid «preocupa» però «no procedeix» l'estat d'alarma

El ministre espera que amb les mesures adoptades es pugui «estabilitzar» la situació

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
El Ministeri de Sanitat ha fet públic el darrer balanç de la Covid-19 a Espanya | Cedida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, admet que la situació a la Comunitat de Madrid és «preocupant» però espera que les mesures adoptades permetin «estabilitzar» la situació i doblegar la corba. En una entrevista a la Ser, Illa creu que no és necessari que Madrid demani l'estat d'alarma i que el govern espanyol tampoc contempla aquest escenari: «Al juliol es va aprovar un pla de resposta precoç i l'últim escenari seria l'estat d'alarma, ara crec que no procedeix».

Salvador Illa ha evitat criticar si les mesures a la comunitat madrilenya s'han pres tard i ha defensat l'acord per «establir mecanismes reforçats», recordant que ahir a la tarda ja es va mantenir la primera reunió de treball entre el govern i la comunitat, que tindrà continuïtat en la jornada d'avui.

El titular de Sanitat també ha reconegut que la situació, en general, és preocupant i que cal tallar l'increment de casos per no comprometre el Sistema Nacional de Salut, que fins ara no ho està. En aquest sentit, ha admès que hi ha «pressió» als hospitals i a l'atenció primària però ha dit que l'assistència no està «compromesa». 

Illa demana als madrilenys restringir la seva mobilitat al mínim essencial

En l'entrevista a la Cadena Ser, Salvador Illa ha demanat als madrilenys que restringeixin la mobilitat al màxim i les reunions socials «en la mesura que sigui possible». En aquest sentit, ha afirmat que «recomanaria als madrilenys que en aquests dies restringissin al màxim la seva mobilitat a allò que és essencial i els seus contactes amb el grup de convivents més pròxim, respectant escrupolosament les mesures decretades per la comunitat».

El ministre de Sanitat ha assegurat que Madrid ha pres «mesures importants» i ahir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, van reforçar els mecanismes de coordinació i van crear uns grups de treball per a estudiar si les mesures són suficients o cal adoptar altres «addicionals». «Pensem que hi ha marge si les coses es fan bé i amb agilitat per a estabilitzar la situació en la Comunitat de Madrid i, una vegada estabilitzada, començar a doblegar la corba», ha assenyalat.