TENS TELEGRAM?

☀️ Cada dia la previsió al teu mòbil. Apunta't gratis clicant aquí!

ARA MATEIX

🚧 L'AP-7 es desperta tallada pel Tsunami Democràtica

El govern espanyol mantindrà el 155 fins que el Parlament nomeni un nou president

El govern espanyol en mantindria l'aplicació fins que no hi hagi novetats
Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu | Cedida

 

L’aplicació de l’article 155 es mantindrà fins a nou avís. Els comicis catalans, doncs, no farien que el govern de Mariano Rajoy aixequessin el peu de l’accelerador i anul·lessin la vigència d’aquest article de la constitució espanyola.

 

Segons ha informat l’agència EFE, la celebració de les eleccions no modifica les mesures acordades per a Catalunya el passat 27 d'octubre per l'Executiu, després d'aconseguir el preceptiu aval del Senat.

El factor President

L’efecte del 155 s’anul·larà quan algun dels candidats aconsegueixi els suports necessaris per ser President de la Generalitat.

 

De fet, és així com ho considera el consell de ministres espanyol, qui va donar el primer pas per a l’aprovació de la controvertida mesura. «Les mesures contingudes en aquest acord es mantindran vigents i seran aplicables fins a la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat», contempla l’acord.

Imatge de Mariano Rajoy amb Soraya Sáenz de Santamaría   | CatalunyaDiari

 

Les funcions del Govern, doncs, seguiran sent exercides per Mariano Rajoy i la seva vicepresidenta, Soraya Sánez de Santamaría, en la qual delegar les tasques de màxima responsable de l'autonomia catalana.

Rajoy es manté a l’expectativa

En l'hipotètic cas que calgués repetir les eleccions perquè ningú aconsegueix una majoria suficient, Rajoy seguiria sent el responsable de convocar els nous comicis.

 

I és que si els partits actuals no arriben a un acord —independentista o no— l’administració de la Generalitat continuaria sota les directrius del Govern central.

Comentaris