Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el 6 de febrer de 2020 al Palau de la Generalitat.

El govern espanyol diu que reprendrà la Mesa de diàleg sobre Catalunya quan acabi la crisi del coronavirus

La portaveu María Jesús Montero ha afirmat que «en aquest moment tots els governs estem absolutament bolcats a combatre el coronavirus»

Reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el 6 de febrer de 2020 al Palau de la Generalitat.
La Mesa de diàleg va celebrar la seva última reunió abans d'esclatar la crisi del coronavirus. | Europa Press

El govern espanyol ha respost aquest divendres a ERC que reprendrà la Mesa de diàleg sobre el conflicte polític amb Catalunya quan se superi la crisi de la Covid-19, però no abans. «En aquest moment tots els governs estem absolutament bolcats a combatre aquest virus, i ara l'única prioritat del govern és aquesta», ha afirmat la portaveu de l'executiu espanyol, Maria Jesús Montero, en resposta al plantejament que ERC ha posat sobre la taula, en el marc de la ronda de contactes de la 'Mesa per a la Reconstrucció'.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Aquest divendres, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s'ha reunit per videoconferència amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant gairebé una hora i li ha transmès que els republicans participaran del marc conjunt per impulsar mesures econòmiques i socials per sortir de la crisi de la Covid-19 sempre que no serveixin per recentralitzar les competències autonòmiques.

Rufián també ha plantejat a Sánchez la necessitat de reprendre el diàleg per a la resolució del conflicte polític a Catalunya, tot i que en roda de premsa ha deixat clar que ho ha fet sense marcar cap horitzó temporal perquè considera que implicaria posar-se una «soga al coll» i no beneficiaria la mateixa negociació.

Bolcats en la lluita contra el coronavirus

Preguntada per aquesta qüestió en roda de premsa a La Moncloa, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha apuntat que l'executiu espanyol tindrà capacitat d'abordar qüestions com la del procés de diàleg a Catalunya quan se superi aquesta crisi. «Quan això acabi tindrem capacitat de reprendre tots els projectes polítics que teníem sobre la taula i entre ells també les meses de diàleg», ha dit.

En tot, cas, segons Montero, «en aquest moment tots els governs, també els autonòmics i locals, estem absolutament bolcats a combatre aquest virus, i ara l'única prioritat d'aquest govern és aquesta». «Tant de bo en un termini de temps siguem capaços de recuperar una nova normalitat» i «podrem reprendre les iniciatives que teníem plantejades», ha assenyalat.