El govern espanyol adoptarà «totes les mesures legals» contra el Parlament

La cambra catalana ha votat aquest dijous reprovar el rei Felip i exigir l'abolició de la monarquia

Imatge del Parlament de Catalunya durant la votació d'aquest dijous a la tarda
Imatge del Parlament de Catalunya durant la votació d'aquest dijous a la tarda | Cedida

El govern espanyol ha reaccionat amb contundència aquest dijous a última hora de la tarda, després de la votació duta a terme al Parlament per reprovar el rei Felip VI i demanar l'abolició de la monarquia. En concret, l'executiu de Pedro Sánchez ha advertit que adoptarà «totes les mesures legals al seu abast» per defensar la legalitat, després d'una decisió «inadmissible». 

«És inadmissible la resolució votada aquesta tarda al Parlament de Catalunya, que pretén rebutjar i condemnar el cap de l'Estat», ha assegurat Pedro Sánchez en un missatge compartit a través del seu compte de Twitter. En el mateix, el president socialista ha avançat que adoptarà les «mesures legals al seu abast» per defensar la legalitat, la Constitució i les institucions de l'Estat. 

Sánchez avisa que el rei «hauria de quedar sempre al marge»

Recordem que la polèmica resolució, insòlita a la cambra catalana des de la reinstauració de la democràcia, considera que la institució encapçalada per Felip VI és «caduca i antidemocràtica», i també «rebutja i condemna» la postura que va adoptar el rei després del referèndum de l'1 d'octubre. En aquest sentit, l'executiu espanyol considera que la posició del monarca «hauria de quedar sempre al marge de la seva utilització en el debat partidista». 

Així mateix, el govern de Pedro Sánchez ha anunciat que les mesures que prendrà tenen com a objectiu «impedir sempre aquelles actuacions que soscavin la posició constitucional de totes i cada una de les institucions de l'Estat». En definitiva, l'executiu espanyol veu «políticament inacceptable» la votació, que va rebre els vots favorables de Junts per Catalunya (JxCat), Esquerra Republicana (ERC) i els comuns, a més de l'abstenció de la CUP. 

Pedro Sánchez considera que tot és «producte de la deriva dels grups independentistes», tot i que qualifica d'inexplicable que hagin rebut suport «d'un altre grup parlamentari». En definitiva, veu un nou intent d'irresponsabilitat en «utilitzar les institucions catalanes per encoratjar el conflicte i no per servir als interessos generals de tots els catalans». 


Comentaris

envia el comentari